„Razboi împotriva terorismului” — astfel se numeşte concepţia elaborata de administraţia preşedintelui George Walker Bush Jr. după evenimentele din 11 septembrie 2001, în scopul luptei cu terorismul internaţional. Unul dintre scopurile declarate era şi prinderea lui Bin Laden, conducatorul organizaţiei teroriste internaţionale „Al-Qaida”, astfel incat organizatorii atacului terorist să fie aduşi in faţa instanţelor de drept americane. Aceasta este doar o justificare formala a concepţiei. De fapt, ea te face sa te gandeşti la cu totul alte lucruri…
Trebuie să. mentionăm că, de la bun ‘inceput, au existat dispute privind legitimitatea termenului „război împotriva terorismului”. Unii critici spuneau că folosirea lui confirmă posibilitatea învingerii teroriştilor prin metode de război, însă este eronat să se creadă astfel. În afară de aceasta, în rezultatul „războiului”, teroriştilor li se acordă nemeritat statutul de „ostaş”. Mulţi presupun că această formulă amplifică ostilitatea fată de S.U.A. Conform afirmatiilor viceministrului Securităţii naţionale a S.U.A, Charles Allen, folosirea acestei sintagme este în detrimentul obiectivelor S.U.A., deoarece provoacă ostilitatea locuitorilor ţărilor musulmane, care o consideră identică cu sintagma „război împotriva islamului”. Cu toate că, ulterior, Obama a considerat că este important să se stabilească contacte între S.U.A. şi comunitatea islamică, discursul său pe această temă s-a caracterizat prin lipsa unor propuneri concrete.
Autorităţile americane insistau că trebuie să, fie introduse sancţiuni economice şi militare impotriva ţărilor care adăpostesc terorişti şi, de asemenea, să fie amplificată activitatea serviciilor de informaţii.
De organizarea actelor teroriste din 11 septembrie a fost învinuit Saddam Hussein. Această versiune a rămas neconfirmată, dar a avut un rol important în manevrarea opiniei publice în momentul invaziei în Irak din anul 2003. Mulţi observatori consideră că respectiva concepţie nu corespunde scopurilor reale ale Statelor Unite.
Adevărul poate fi mult mai neplăcut, decât ceea ce ni se spune la televizor. Există un document intitulat „Reconstrucţia politicii de apărare a S.U.A.” (el fiind alcătuit cu mult înainte de evenimentele de la 11 septembrie), unde se spune clar că S.U.A. isi extind dezvoltarea armelor cosmice. Nu e greu să ne dăm seama că dezvoltarea armelor cosmice se face cu scopul consolidării poziţiilor în întreaga lume.
Conform opiniei autorilor documentului, S.U.A., pe lângă altele, trebuie să se ocupe de elaborarea noii arme biologice, care va deveni şi ea un instrument politic. Apoi, acest proiect ambiţios a fost abandonat, motivându-se că respectivul plan reprezintă doar părerile unor visători, care nu pot schimba cursul lucrurilor. Şi totuşi, precum vom vedea, proiectul dă o explicaţie logică evenimentelor din 11 septembrie si de mai târziu. Observatorii menţionează că guvernul american nu a făcut absolut nimic întru prevenirea actului terorist.
Se ştie că vreo 10 ţări au prevenit S.U.A. despre pregătirea unor acţiuni teroriste. Guvernului S.U.A. i-au fost puse la dispoziţie şi datele serviciilor informaţionale privind nume concrete ale persoanelor care planifică un atac de mari proporţii, însă nimeni dintre organizatori nu a fost arestat. Pare straniu, nu-i aşa? Şi nu doar atât. În anul 1999, au apărut datele Consiliului Naţional de Informare al S.U.A. despre actul terorist planificat de organizaţia „Al-Qaida”.
Zvonurile despre periculoasa „Al-Qaida” au fost extrem de exagerate. Această denumire era convenţională şi a fost inventată, după toate probabilităţile, chiar de americani, încă în anii 80 ai secolului trecut, când Osama bin Laden lucra pentru CIA. În limba arabă, acest cuvânt înseamnă, pur şi simplu, „baza de date”, însă tema existenţei unei legături directe între bin Laden şi actele teroriste din 11 septembrie 2001, fiind impusă lumii de către politicienii americani, a fost preluată de către mass-media într-un mod atât de exagerat, încât majoritatea consideră că el a fost organizatorul principal al atacurilor asupra turnurilor Centrului Comercial Internaţional şi asupra Pentagonului.
Şi totuşi bin Laden nu numai că nu a confirmat participarea sa la organizarea acţiunilor teroriste, ci mai mult, a negat mereu orice implicare. Au fost întreprinse doar nişte Abdullah bin Abdulaziz al-Saud, al cincilea rege al Arabiei Saudite incercări nesemnificative de (1982-2005) a-l prinde, cu toate că s-a declarat sus şi tare că va fi dus un „război împotriva terorismului”! Aceste fapte sunt dificil de explicat. Apoi a fost efectuată şi o a doua parte din cadrul mult trâmbiţatului „război împotriva terorismului”.
Este vorba de răsturnarea guvernului „Taliban” din Afganistan de către alianţa internaţionala în frunte cu S.U.A. Precum afirmă. experţii, şi aceste planuri existau cu mult înainte de 11 septembrie. Adică, invazia în Afganistan intra în planurile S.U.A. cu mult înainte de această dată. Concepţia „Război împotriva terorismului” era folosită doar ca pretext. Mulţi consideră că această formulare nu este întemeiată în niciun fel, fiind folosită întru justificarea acţiunilor S.U.A. de obţinere a dominaţiei mondiale. Acest „război” serveşte drept truc pentru întunecarea conştiinţei cetăţenilor americani şi din lumea întreagă. Este evident că autorităţile S.U.A. au creat un mit despre necesitatea ducerii unui „război” împotriva a ceva inexistent, şi mulţi au crezut că „războiul” este necesar.
În realitate, planul strategic al S.U.A. urmăreşte un scop unic — supremaţia asupra comunităţii mondiale. Acapararea resurselor de petrol din ţările Orientului ar constitui una din căile principale de realizare a acestui plan de proporţii.