Feng Shui – Arta de a intra in armonie cu Pamantul

In China, Feng Shui este o „stiinta” care se practica de peste 4000 de ani, si se bazeaza, ca si radiestezia, pe studierea fluxurilor energetice (pozitive si negative) care ne inconjoara, numite Chi. In ultimul timp, aceasta stiinta, daca ii reprosati empirismul si utilitarismul excesiv, o puteti numi disciplina, s-a „internationalizat”, devenind  o componenta a vietii cotidiene in Statele Unite, in vestul  Europei si mai nou si la romani. De la rezolvarea problemelor sentimentale pana la construirea unei case, Feng Shui se poate aplica la orice.

Influenta fluxurilor energetice asupra organismului uman

Din punctul de vedere al unui expert în Feng Shui, este imposibilă separarea completă a vieţii private de activitatea profesională. Pentru a avea un bun randament la locul de muncă, liniştea spiritului şi un organism odihnit sunt absolut necesare. In acest scop trebuie să se ţină seama de traseele fluxurilor energetice care străbat clădirile.

Poziţia patului în dormitor este esenţială, amplasarea sa în dreptul uşii sau sub o grindă fiind total contraindicată. Dacă fluxul energetic face un unghi ascuţit cu patul, efectul asupra organismului este dezastruos. Iar cine are o coloană sau un stalp de susţinere în dormitor, ar face mai bine s-o îmbrace în oglinzi pentru a-i contracara efectul negativ.

Feng Shui si influenţa obiectelor si a dimensiunilor acestora

pietre in armonie

Există unele obiecte care au un efect benefic. In China şi Taiwan, funcţionarii dornici de succese profesionale şi avansare rapidă ţin pe biroul lor peştişori din porţelan. Un acvariu cu peşti (vii, bineinţeles!) are un efect mult mai bun. Aşa se explică faptul că există mulţi directori şi „factori de răspundere” care ţin acvariul la birou.

Dimensiunile obiectelor pe care le folosim sunt şi ele foarte importante; cel mai bun randament profesional îl au funcţionarii care folosesc un birou lung de 152 de cm si lat de 84 de cm. Poziţia acestuia este de asemenea importantă, un birou plasat cu spatele la uşă aducand doar necazuri celui care îl ocupă. Este cu mult mai bine să vă puneţi biroul cu spatele la perete, care va juca astfel un rol de scut protector. Un tapet cu un munte, pus pe peretele din spatele dvs. vă va uşura eforturile. Culorile au şi ele un rol important, albastrul deschis activand un „Chi” cu efecte pozitive.

Pozitia favorabilă si „numărul Kua”

Numerele Kua
Numerele Kua

Toate fiinţele au o poziţie favorabilă în raport cu punctele cardinale, care trebuie cunoscută, şi folosită pentru ca actiunile întreprinse să aibă rezultatul scontat. Pentru a putea determina „direcţia norocoasă” trebuie calculat „numărul Kua”, care, din punctul de vedere al unui specialist Feng Shui, este o caracteristică a fiecărui om.

Pentru calcularea numărului Kua se adună ultimele două cifre ale anului nasterii. Dacă rezultatul este mai mare decat zece, se adună cele două cifre ale numărului obţinut. În cazul bărbaţilor, acest rezultat se scade din 10, iar la femei se adună cu 5. Dacă rezultatul final este 1, 3, 4 sau 9, direcţiile favorabile sunt estul, nordul, sudul şi sud-estul. Iar dacă rezultatul este 2, 6, 7 sau 8, direcţiile favorabile sunt vestul, sud-vestul, nord-vestul si nord-estul. Cine vrea să-i meargă bine cand poartă o discuţie delicată cu şefii săi sau cand pune în practică un proiect la a cărui realizare ţine foarte mult, ar face bine să se gandească şi la poziţia pe care şi-o alege, în funcţie de punctele cardinale.

Indicatii de Feng Shui pentru comercianţi si oamenii de afaceri

oameni de afaceri

Feng Shui are aplicabilitate şi în ceea ce priveşte îmbunătăţirea activitaţilor comerciale. Pentru a „atrage” banii, cei care posedă un seif ar face mai bine să-l „proptească” de un zid zdravăn, iar deasupra acestuia să atarne o oglindă.. Efectul poate fi mărit dacă se suspendă, cu ajutorul unor sforicele roşii (roşul fiind culoarea reuşitei), mai multe monede vechi deasupra casei de bani.

Există şi numere care poartă noroc, oamenii de afaceri asiatici fiind foarte pretenţioşi atunci cand işi inmatriculează maşinile sau cand işi aleg numerele de telefon şi pe cele ale conturilor din bănci. Cifra 9 este extrem de benefică, urmată (ca aducătoare de baftă) de cifrele 7 şi 8. Dar numerele care conţin cifrele 5 şi 2 sau doi de 2 alăturaţi, poartă ghinion, „invitand” spărgătorii, hackerii, Fiscul şi Garda Financiară care pot să-l aducă la sapă de lemn pe bietul „agent economic” care are de a face cu ele…

Simbolismul are mare importanţă în Feng-Shui. De Anul Nou, pentru a atrage energiile pozitive, chinezii obişnuiesc să expună, la loc de cinste, linguri din aur. Cei care nu sunt suficient de bogaţi pentru a-şi permite aşa ceva, folosesc imitaţii. Ideea contează… Şi pentru că „banul la ban trage”, puteţi urma exemplul chinezilor: îngropaţi nouă monede de aur în curte, sub pavajul aleii care duce de la poartă la uşa casei. Iar dacă staţi la bloc, puneţi-le sub covor!

Arta Feng Shui pentru imbunătătirea activitatillor intelectuale

om ganditor

Biroul unui student sau al unui elev trebuie amplasat în colţul de nord-est al camerei sale. Care este cel mai potrivit pentru asimilarea de cunostinte noi. Şi.  tot in acest scop, un cristal de cuart (neapărat natural), pus in imediata apropiere a biroului, imbunatăteste randamentul intelectual. Energiile pozitive pot fi atrase în acest colţ cu ajutorul unui vas de lut, în care se vor acumula.

Poziţia cea mai bună pentru a studia se poate calcula tot cu ajutorul „numărului Kua” (vedeti cum se calculeaza numarul Kua mai sus in articol). În funcţie de rezultatul obţinut, direcţiile favorabile sunt următoarele:

Numarul 1. est, sud-est, sud, nord

Numarul 2. sud-vest, vest, nord-vest, nord-est

Numerele 3 si 4. sud-est, est, sud, nord

Numerele 5 si 6. nord-est, sud-vest, vest, nord-vest

Numerele 7 si 8. nord-est, nord-vest, vest, sud-vest

Numarul 9. est, sud-est, nord, sud.

Feng Shui pentru camera copiilor

camera de copil

Aranjarea mobilierului din camera de dormit a unui copil trebuie să urmeze anumite reguli. Patul nu trebuie să ocupe o poziţie centrală, ci trebuie pus într-un colţ, faţă în faţă cu uşa. În nici un caz însă nu trebuie pus langă un perete care desparte dormitorul de baie. O etajeră amplasată deasupra patului are efecte cat se poate de negative, la fel şi o oglindă pe peretele opus patului, care poate fi cat se poate de dăunătoare pentru sănătatea juniorului dvs. şi asta nu doar pentru că ar fi tentat să se uite prea mult in ea… Iar scaunul de la masa sau de la biroul unui copil nu trebuie să se afle in vecinatatea unei mobile cu muchii sau margini, ori plasat sub o grindă.

Rezolvarea problemelor sentimentale

doi iubiti

Cand sunteti la prima intalnire aveti grijă cum alegeţi locul. Cel mai bun este colţul de sud-est al unui parc. Cele mai solide cupluri au început, în China, cu o întalnire de acest fel, si asta nu de, ieri, de azi. Compatibilitatea în cuplu trebuie şi ea calculată cu ajutorul „numărului Kua”. (
(vedeti cum se calculeaza numarul Kua mai sus in articol). Direcţiile şansei în dragoste sunt, în funcţie de rezultatul obţinut, următoarele:

Numarul 1. sud pentru bărbati şi femei

Numarul 2. nord-vest pentru bărbaţi si femei

Numarul 3. sud-est pentru bărbaţi femei

Numarul 4. est pentru bărbaţi şi femei

Numarul 5. nord-vest pentru bărbati, vest pentru femei

Numarul 6. sud-vest pentru bărbati şi femei

Numarul 7. nord-est pentru bărbaţi şi femei

Numarul 8. vest pentru bărbaţi si femei

Numarul 9. nord pentru bărbafi şi femei

Patul din camera de dormit trebuie poziţionat şi el în funcţie de acest rezultat. Nu strică să puneţi un buchet de bujori într-un vas. Cuplurile căsătorite trebuie să evite să pună oglinzi în dormitorul comun, asta ar duce la despărţire, iar un acvariu cu efecte benefice la birou – aici nu aduce decat ghinioane. Şi incă ceva: după ce aţi luat masa în compania persoanei iubite, nu uitaţi să vă aşezaţi în poziţia favorabilă reuşitei sentimentale.

Un exemplu de incompatibilitate între parteneri este căsnicia prinţului Charles şi a Lady Diana. Charles de Windsor, prinţ de Wales, s-a născut pe data de 14 noiembrie 1948. În cazul său, numărul Kua este 7. Lady Di (Spencer, pe numele de fată), născută pe 1 iulie 1961 are numărul 3. Dacă ar fi consultat un specialist Feng-Shui înainte de căsătorie ar fi fost scutiţi de multe neplăceri. Şi ei, şi întreaga casă regală britanică…