Cele 5 elemente ce definesc personalitatea oamenilor

Vechii chinezi considerau că omul ca şi tot ce îl înconjoară este format din unul dintre cele cinci elemente: lemn, foc, pâmânt, metal şi apă. În conceptia lor, fiecare om este condus de unul dintre aceste elemente, în functie de data lui de naştere. Puteti căuta elementul căruia îi aparțineti in tabelul de mai jos cu elementul în sine si zodia aferenta a acestuia. Ca sa aflati ce fel de zodie sunteti în zodiacul chinezesc, puteti vedea puțin mai jos anul nasterii dvs si zodia din care faceti parte.

cele 5 elemente si zodiile aferente

Cele cinci elemente pot fi prezentate în forma unor cicluri. Fiecare element ajută la producerea următorului element din ciclu. consecintă, lemnul arde şi dă naştere focului. În urma focului mistuitor rămâne pământul. Din pământ extragem metalul. Când metalul se topeşte creează unduirea simbolică a apei. Apa hrăneşte şi creşte lemnul. Lemnul arde şi arzând naşte focul. După cum puteli observa, acest ciclu se reia la nesfârşit.

În mod ideal ar trebui ca în casa dumneavoastră să aveti obiecte care să aibă legătură directă atât cu elementul personal, cât şi cu cel care il precede în ciclul producerii celor cinci elemente. Asta, pentru că elementul dinainte ajută la crearea elementului dumneavoastră. Spre exemplu, apa dă naştere lemnului. Ciclul distructiv va actiona în mod opus. Focul poate topi metalul, metalul poate tăia lemnul, lemnul seacă pământul de fortă, pământul este capabil să oprească, să blocheze şi să absoarbă apa. Apa poate stinge focul. Întelegerea acestor cicluri este extrem de utilă în determinarea compatibilitătii şi în rezolvarea problemelor de cuplu.

Focul

Focul poate genera căldură, lumină si fericire. Poate însă să distrugă şi să pârjolească. Aceste două proprietăţi sunt observabile în personalitatea oamenilor care se află sub semnul focului. Ei sunt lideri înnăscuţi, pentru că pun mult suflet în ceea ce fac şi degajă o căldură interioară deosebită. De asemenea, au capacitatea de a-i motiva şi a-i inspira pe ceilalţi. Sunt iubitori de idei şi concepte noi, fiind într-o căutare permanentă de schimbare şi diversitate.

Elementul foc
Focul

Datorită faptului că gândesc prea puţin înainte de a actiona, au parte de multe suişuri şi coborâşuri în viaţa lor. Oamenii foc sunt cinstiţi si asteaptă acelaşi lucru de la ceilalți. Această naivitate îi poate aduce în situaţii dificile. Ei sunt mai degrabă în stare să pornească un lucru decât să-l ducă la bun sfârşit. Dau dovadă de optimism şi sunt pozitivi. Indiferent ce li se întâmplă, ei ruşesc întotdeauna să îşi revină. Sunt persoane iubitoare, entuziaste şi cu un suflet veşnic tânăr.

Pământ

Pământul este hrănitor şi regenerator. Oamenii pământ sunt stabili, de încredere si au multă forţă. Ei sunt răbdători, grijulii şi puternici. De asemenea, sunt practici, cu picioarele pe pământ şi au un simţ al umorului foarte dezvoltat. Dau dovadă de logică şi gândesc bine înainte de a acţiona. Sunt încăpăţânaţi si opun rezistentă la schimbare. Au capacitatea de a începe un proiect şi de a-l duce la bun sfârşit. Nu sunt atât de permeabili ca persoanele care apartin celorlalte elemente.

elementul pamant
Pământ

Oamenii definiti de pământ preferă că facă un singur lucru odată şi să-l facă bine. Nu simt nevoia să fie lăudaţi de alţii datorită faptului că îşi găsesc mulţumirea în realizarea scopurilor propuse. Satisfacţia unei realizări este o recompensă suficientă pentru ei. Sunt pregătiţi să muncească mult şi din greu având în general succes pe plan financiar.

Metal

Metalul este de obicei asociat cu aurul sau cu banii. Totuşi din el se pot face şi săbii sau pumnale. În consecinţă metalul poate fi atât productiv, cât si distructiv.

elementul metal
Metalul

Oamenii metal sunt rigizi, ambiţioşi si gândesc pe un singur plan. Au încredere în ei însişi si se iau în serios. Rareori se bazează pe alte persoane, preferând să-şi rezolve singure problemele. Sunt independenţi prin natura lor si nu le place să li se spună ce să facă. În general se descurcă bine financiar, deoarece dau dovadă de o miraculoasă întrepătrundere a logicii cu intuitia, fapt ce ajută în luarea unor decizii bune pentru buzunarul lor. Sunt oameni care îşi iau atribuţiile în serios si nu pot să suporte să fie defăimaţi de ceilalţi.

Apă

Apa este înrudită cu creativitatea şi stările emotionale. Apa poate fi stătătoare şi linistită într-un iaz, dar în ocean poate fi nimicitoare. Ploaia domoală hrăneşte pământul, dar ploile torenţiale, şuvoaiele nestăvilite lasă în urma lor numai distrugeri.

elementul apa
Apa

Oamenii apă au deseori ureche muzicală. Chiar dacă nu cântă vocal sau instrumental, pot să se bucure de sunetul muzicii. Sunt oameni blajini cărora nu le place să rănească sentimentele altora. Sunt de asemenea capabili să-şi susţină punctul de vedere cu calm si viclenie, Au o natură intuitivă si işi dau seama de subtilităti pe care persoanele aparţinând altor elemente nici nu le sesizează. Ei sunt flexibili, adaptabili şi sunt uşor influenţaţi de ceilalți. De asemenea, sunt emotivi, sensibili şi au o imaginaţie foarte bogată. În general dau dovadă de creativitate, dar faptul că au mai multe talente îi face să nu se poată concentra asupra unuia singur.

Lemn

Energia lemnului este expansivă şi atotcuprinzătoare. Vechii druizi aveau cultul arborilor. În vreme ce rădăcinile pătrundeau adânc în lumea umbrelor, trunchiurile trăiau în lumea reală, iar coroana de ramuri se întindea spre ceruri, spre absolut. Energia lemnului poate fi flexibilă precum o salcie sau de neclintit precum un stejar.

lemne
Lemnul

Oamenii lemn sunt sociabili şi ambiţiosi. Sunt îndemânatici în privinţa detaliilor si posedă calităţi executive si manageriale. Planificarea de viitor le face plăcere, iar deseori îşi propun ţeluri pe termen lung, pe care le ating invariabil. Dau dovadă de moralitate şi au o etică ieşită din comun. Îi dispretuiesc pe cei ce nu se ridică la standardele înalte pe care le au ei.

Oamenii lemn isi fac prieteni buni şi angajaţi fideli datorită generozităţii şi inimii lor largi. Totuşi, deseori le este dificil să se exprime clar asa cum si-ar dori ei de fapt. Acest lucru îi face să se simtă frustraţi să devină furioşi nerăbdători.