Manipularea prin simboluri

Realizarea unui talisman este un act de magie iniţiatică, bazat pe principiul similitudinii dintre lumea terestră si cea celestă. Cea dintai este pusă în corespondenţă mimetică cu cea de-a doua prin intermediul unor simboluri, care constituie instrumentul prin care se realizează această legătură. Puterea talismanelor provine de la influxul astral cu care acestea sunt impregnate, ele fiind încărcate cu o energie al cărei rol este (teoretic) de a-l proteja pe utilizator şi a facilita succesul acţiunilor sale.

Practic însă, anumite talismane care au o acţiune benefică asupra unora, asupra altora au o influenţă nefastă. De aceea, mulţi se întreabă dacă nu cumva cel puţin unele talismane sunt nu opera lui Dumnezeu, ci a Diavolului. Mai exact, se vehiculează ideea că există şi „antitalismane”, încărcate de energii negative, folosite de creatorii lor pentru a controla (manipula) minţile şi sufletele celor care le utilizează. Exemplul cel mai des citat este cel al banilor, mai ales cel al dolarilor americani.

Puţină istorie monetară

Dolarul American
Bancnota de un Dolar American

Cuvantul „dollar” nu este neaoş yankeu, aşa cum sunt cei mai mulţi tentaţi să creadă, ci are o origine germană, strămoşul său fiind thaller-ul, o monedă de mare circulaţie în Europa Centrală, in timpul Evului Mediu.

Preluată de spanioli, moneda de aur işi schimbă numele din thaller în dollar şi, începand din secolul al XVI-lea, face carieră în Lumea Nouă. Încet-încet, teritoriile de peste ocean işi schimbă stăpanul, Coroana Britanică destrămand, încet dar sigur, imensul imperiu colonial spaniol. În loc să dispară, dolarul devine anglo-saxon în anul 1776, cand fostele colonii britanice din America de Nord se transformă în Statele Unite ale Americii.

Întrucat majoritatea „părinţilor fondatori ai democraţiei americane” erau masonii de grad înalt, foarte mulţi istorici consideră, că în spatele acestei transformări se afla francmasoneria, căreia i se atribuie şi responsablitatea pentru evenimentele petrecute în Anglia la 1649 (Revoluţia lui Cromwell şi execuţia, de fapt, asasinarea regelui Charles I Stewart) precum şi pentru izbucnirea Revoluţiei Franceze.

Această teorie explică şi felul în care revoluţionarii americani au primit ajutor (material şi nu numai) din Europa, de la confratii lor masoni sau datorită influenţei acestora în cercurile politice, ba chiar işi propune să explice şi motivul pentru care au fost create Statele Unite ale Americii.

Simbolul piramidei si „duzina dracului”

Încărcată de simboluri masonice, bancnota de un dolar este considerată a fi cea mai bună dovadă în sprijinul acestei torii. George Washington, al cărui portret „tronează” pe bancnota de 1 dolar, a fost primul preşedinte american, dar şi mason de grad foarte înalt, asemeni cvasitotalitătii celor ce i-au urmat în funcţie. Anul 1776, cand coloniile americane şi-au proclamat (la 4 iulie) independenţa, este scris sub forma latină MDCCLXXVI, la baza unei piramide neterminate.

Celebra piramida de pe Dollar
Celebra piramida de pe Dollar

Vechimea piramidei ca simbol masonic este o problemă controversată. Unii susţin că piramida a fost adoptată ca simbol masonic în 1784, cand contele de Caglistro a înfiinţat la Lyon o „lojă masonică de rit egiptean”. Există insă alţii care consideră că acest simbol are o vechime cu mult mai mare, Intrucat masoneria a apărut, de fapt, în Egiptul Antic. Trunchiul de piramidă de pe bancnota de un dolar are 13 trepte, tot aşa cum coloniile britanice care şi-au declarat independenţa în 1776 erau în număr de 13.

De altfel, 13 este un număr des folosit în simbolistica masonică. Numit şi „duzina dracului”, numărul 13 a fost dintotdeauna asociat cu ghinionul. Din acest motiv, în multe clădiri din Statele Unite lipsesc etajul 13, camera (sau apartamentul 13) şi tot ce este legat de cifra 13. „Gurile rele” afirmă că aici nu este vorba de o intamplare, utilizatorilor dolarilor americani fiindu-le menit să nu aibă noroc… Utilizatorilor care nu aparţin francmasoneriei, bineînţeles!

Numărul fiarei – 666

Deasupra piramidei se află aşa-numitul „delta mistic”, un triunghi echilateral în care este înscris un ochi. În simbolistica masonică, este ochiul „Marelui Arhitect al Universului”, denumire sub care, în aparenţă, se ascun-de Dumnezeu. Adversarii francmaso-neriei afirmă insă că este vorba de Lucifer, sau, dacă vreţi, Satana, pentru că Dumnezeu a creat lumea din nimic, neavand nevoie de planuri sau materiale.

Delta mistic pe dolarul american
Delta mistic

O trimitere mult mai clară, la Prinţul întunericului s-ar afla în denumirea cărţilor de credit, VISA, care conţin „numărul fiarei”, 666 de care se vorbeşte în Apocalipsa Sfintului Ioan Teologul. „VI” în sistemul de numeraţie roman este semnul pentru cifra 6, „S” corespunde ca valoare fonetică literei greceşti sigma (!!!) care avea valoarea numerică 6, iar la vechii babilonieni, „A” era semnul grafic pentru 6. Deci VISA = 666, numărul „şarpelui cel vechi, numit Satana”.

Visa si numarul 666
Visa si numarul 666

Triunghiul echilateral nu este unit cu trunchiul de piramidă, semnificand parcă faptul că „Marea Operă Masonică” nu este încă terminată, dar că momentul finalizării este aproape. Langă „delta mistică” apare inscripţia „Novus Ordo Seculorum”, noua ordine seculară sau noua ordine mondială de a cărei implementare se vorbeşte atat de mult în ultima vreme. Este „ordinea” masonică, controlul asupra unei lumi ce urmează a fi conduse de „Marele Arhitect” sau de un reprezentant al lui…

Novus Ordo Seculorum

Ne oprim aici cu enumerarea simbolurilor masonice conţinute în bancnota de un dolar. Insă pentru că „banii vorbesc”, si sunt cea mai puternica forma de manipulare existenta, îl cităm din nou pe Sfantul Ioan Teologul: ” I s-a dat putere să dea suflare icoanei fiarei, ca icoana fiarei să vorbească si să fie omoraţi toţi cei ce nu se vor închina icoanei fiarei.