Visele au rezonante cotidiene

În timpul somnului, sufletul omului pleacă în planul astral sau „văzduh” – denumire populară care reprezintă locul unde vezi duhuri/spirite/entitati. Singurul contact energetic cu propriul corp se face prin „cordonul de argint”, care este reperul fără de care viaţa in acel corp ar înceta. Oricat de bizară ar părea această „călătorie”, ea are un motiv foarte simplu: sufletul se „incarcă” în planul astral cu energii subtile ce îl echilibrează şi îi redau forţele necesare menţinerii vieţii în corpul fizic.

Aţi auzit probabil că oricat de bine s-ar alimenta un om, nu poate supravieţui prea mult fără să doarmă, deci fără energiile vitale ce le primeşte în orele de somn. Există şi momente cand ne trezim din somn mai obosiţi decat ne-am culcat. De ce? Răspunsul rezidă în călătorie. Cand sufletul atinge planul astral, el caută lumile de vibraţie energetică corespunzătoare lui, pentru a putea extrage energia necesară „reincărcării bateriilor”. Din călătorie venim cu diferite experienţe ce ne pot folosi  în viaţa noastră pămanteană.

Odată cu începerea studierii acestor fenomene de către ştiinţă, apare însă o îndepărtare de la izvorul lor, o îndreptare spre efectele sociale, cu explicaţii în cea mai mare parte greşite. Totuşi, în această strădanie a savanţilor de a găsi explicaţii „raţionale” acolo unde ele nu există, cateva idei au dus la experimente şi apoi la concluzii logice cu privire la anumite categorii de vise. Să vedem însă cum putem clasifica o parte din vise:

Visele „infantile”

Copil visand
Copil visand

Visele infantile pot fi observate ca fenomen psihic corect de către ştiinţa „oficială”. Acestea sunt visele ce realizează în planul astral o dorinţă refulată în planul fizic. Le-am denumit infantile pentru că apar îndeosebi la copii, oamenii maturi cenzurandu-şi uneori chiar in astral anumite dorinţe sau dandu-le alte infăţişări. Un exemplu simplu: părintele refuză copilului o îngheţată, iar acesta îşi atenuează frustrarea visand în noaptea următoare că a mancat îngheţată pe săturate.

Visul „angoasă”

Iarăşi observat de psihologi (Sigmund Freud are o intreagă teorie cu privire la acest subiect), visul se prezintă ca retrairea unei obsesii de natură diversă, pană cand motivul ce provoacă visul va dispărea sau pană angoasa, dezvoltandu-se, capătă putere şi în lumea cotidianului, apărand nevroza. Exemple sunt nenumărate, subiecţi diferiţi povestind despre diferite obsesii cu privire la persoane (in majoritate de natură sexuală), lucruri sau angoase legate de convenienţele sociale. În cotidian, aceste obsesii se manifestă ca ticuri, manii aparent inofensive, cum ar fi permanenta rearanjare a obiectelor pe birou, inchiderea şi deschiderea repetată a uşii, obsesia spărgătorilor etc. Aceste simptome ce trec din cotidian în vis şi inapoi necesită grijă şi autocontrol, ajungandu-se altfel la o completă dependenţă a subiectului afectat de aceste obsesii, temeri iluzorii sau blocaje mentale.

Deci, atunci cand vă confruntaţi cu acest fel de probleme, orientaţi-vă spre rezolvarea naturii obsesiei, îndrăzniţi să vă incălcaţi aceste mici „tabieturi” si veţi vedea rezultatul: vă veţi simţi mai liberi şi nici unul dintre scenariile ingrozitoare la care vă aşteptaţi nu se va realiza. Este un simplu exerciţiu de autocontol prin ignorare, ce va îndepărta la un moment dat si visul.

Ultimele două categorii de vise observate de oamenii de stiinţă sunt: visul dorinţelor refulate şi visul inteligibil, ce trebuie interpretat ad-literam, fiind unul în care se remarcă absenţa simbolisticii şi a dorinţei refulate.

Visul „iluziior”

In planul astral, anumite entităţi au acces la reminescentele cotidianului, frămantări neinsemnate ale memoriei noastre ce răman neconectate si latente pană cand aceste entităţi actioneaza asupra lor, mixandu-le într-un amalgam neinteligibil pentru a ne crea o stare de anxietate. Scopul acesta este evident malefic, avand ca urmare derutarea subiectului şi slăbirea forţei de concentrare a persoanei afectate către obiective ale vieţii spirituale, ca o încercare de bruiere. O explicaţie logică şi universală pentru aceste vise nu s-a putut da nici de initiatorul acestor studii, Sigmund Freud, oprindu-se si el la un anumit nivel.

cosmar in padure

Adevărata problemă este in noi. De aceea trebuie să fim conştienti în tot timpul procesului de acumulare a acelor fragmente, pentru a le indepărta sau a nu le asimila. Printr-un perfect autocontrol mental se poate realiza acumularea de ganduri si sentimente intregi, de echivoc eliminarea tuturor impurităţilor psihice, dar pornindu-se de la paşi mici. Primul este atenţia la fluxul mental pe care-l facem în fiecare zi, miile de ganduri ce răman fără concluzii, descompunandu-se şi influenţandu-ne negativ.

Să trecem acum la alte categorii de vise, cu mult mai interesante, atat prin exemple, cat si prin fenomenele  ce ne reflectă în ele.

Vise „premonitorii”

Visele „premonitorii” pot avea multe forme de manifestare, dar prin ele se transmit subiectului informatii pretioase pentru viata de pe Pămant, pentru viitorul său, mai precis, un fel de ghicitoare personala!

Aceste vise sunt posibile datorita unor entitati specializate (benefice sau malefice după caz aflate pe diferite grade de evolutie, ce intră in contact cu subiectul aflat în astral. Exemple de vise „premonitorii” sunt destule, venind din toate colturile lumii, dar ne vom opri la cateva povestiri de acest gen:

– Wanda Hageman, din Plainwell, Michigan, se pregătea să intre în schimbul de noapte, la spitalul unde lucra ca asistentă. La un moment dat, a încercat să tragă „un pui de somn”, ca să „mai prindă puteri”, pentru noaptea care urma. Imediat după ce a adormit, în vis i-a apărut o imagine misterioasă: un bărbat învăluit într-o mantie lungă, a cărui faţă era pe jumătate umbrită de glugă. Atunci cand acesta şi-a dezvăluit chipul, Wanda a rămas stupefiată să vadă, în faţa sa, imaginea lui Iisus insuşi! El i-a vorbit astfel:

Am venit să-ţi spui că ai, în mainile tale, puterea de a vindeca„. Femeia s-a speriat şi a replicat: „Dar eu nu ştiu să fac aşa ceva!” Iisus a liniştit-o: „Nu te ingrijora. Atunci cand va sosi clipa, vei şti ce trebuie să faci. De asemenea, vei şti şi cand trebuie să te opreşti„. Wanda s-a trezit imediat, extrem de impresionată de visul avut. Dar nu a avut curajul să povestească nimănui acest lucru, temandu-se că nu va fi crezută.

O săptămînă mai tarziu, soţul ei a început să se plangă de nişte dureri suspecte în şoldul stang, pană cand suferinţa a devenit de nesuportat. „El s-a aşezat pe pat, în faţa mea, gemand de durere. Atunci, aproape inconştient, am ridicat mana, plimband-o încet peste suprafaţa afectată, fără însă să o ating. După 10 minute, am simţit că trebuie să mă opresc„, a declarat Wanda revistei „Sun”. Imediat după acest inedit tratament, soţul ei povesteşte că a simţit în şold o mare căldură şi apoi o profundă eliberare. A doua zi dimineaţă, el s-a trezit fără să mai simtă nici cea mai mică durere. De atunci, Wanda a început să vindece prin bioenergie: „Au venit la mine oameni cu tot felul de suferinţe: migrene, ulcere, hipertensiune, indigestie, anxietate etc. Ştiu că mi- s-a dat acest dar pentru a-i ajuta pe ceilalţi, iar ceea ce fac acum nu a produs nimănui, niciodată, vreo neplăcere. De fapt, rata mea de vindecare este în jur de 95%„, a mai spus americanca.

– Mariana Prieto, din Miami (Florida) a avut următorul vis: se plimba printr-un orăşel mexican, cand la capătul unei strazi a zărit o superbă catedrală. La baza stangă a acesteia se afla un mic magazin de suveniruri, în care a simţit că trebuie să intre. Aici, a „pus ochii” pe un ineluş „magic”, pe care l-a cumpărat imediat. Au trecut cateva luni bune dc la visul respectiv, iar Mariana s-a decis să-şi petreacă o mică vacanţă în… Mexic. Ajungand aici, a inchiriat o şină, oprindu-se apoi intr-un orăşel numit Taxco. Nu mică i-a fost surpriza atunci cand, la capătul uneia dintre străzi, a descoperit că se afla tocmai catedrala din vis! Bineînţeles că femeia a oprit maşina, a coborat şi a descoperit că magazinul era şi el la locul lui: „Am intrat în magazin şi am văzut – ce credeţi?, un raion de bijuterii! Aşa cum mă aşteptam, la un moment dat am găsit un inel de argint, cu turcoaze, ce părea foarte familiar. Îmi venea perfect pe inelarul stang. Vanzătorul s-a mirat teribil, spunandu-mi că nenumărate doamne probaseră acest inel, dar nu s-a potrivit nici uneia. De atunci, el este talismanul meu, aducandu-mi noroc ori de cate ori îl port„, povesteşte Mariana.

– Jearline Flynn, din Marion (North Carolina), este o cunoscută autoare locală de cantece şi poezii. Noapte de noapte, ea avea acelaşi vis: pe marginea paginilor pe care erau scrise poeziile sale apăreau mereu flori. Luni de zile ea a încercat să descifreze acest vis, pană cand i-a venit ideea potrivită: astăzi, ea este fericita proprietară a unui magazin de suveniruri legate de „poezie şi flori”, afacerile dovedindu-se a fi din ce în ce mai prospere.