A fost nevoie de emiterea ipotezelor fizicii cuantice pentru a redescoperii energiiie subtile cunoscute de tradiţiile iniţiatice si pentru a putea dezlega semnificaţia enigmelor piramidelor. Aşadar, ce sunt piramidele? Locuri sacre din vechime şi rezervoare de energie subtilă. Care este rostul lor? Conectarea la ritmurile energetice ale conştiinţei cosmice. Tehnologia de construcţie?
Unii susţin ipoteza unui transfer de tehnici de la civilizatiile extraterestre, din cosmosul fizic sau din cel al conştiinţei angelice, iar alţii susţin că transferul n-a fost obţinut prin contact fizic intre civilizatii diferite, ci prin călătorii spirituale în afara corpului lor fizic efectuate de initiaţii din antichitate. Deci, piramidele reprezintă o întrunire a energiiior telurice a celor subtile, o sintonanţă microcosmos-macrocosmos. Cu certitudine foarte puţine informaţii legate de misterioasele piramide japoneze au ajuns la marele public si chiar în lumea oamenilor de stiintă.
Istoria piramidelor nipone
Desi descoperirea a avut loc în anul 1986, în timp ce reprezentantul unei companii de turism făcea scuba diving, existenţa piramidelor nipone a fost certificată în mod public în anul 1995, când abia au început minuţioase cercetări, nefinalizate nici în prezent. Una dintre cauzele îndelungatei investigaţii o reprezintă însăşi localizarea piramidelor: 30 de metri sub apele din largul insulei Okinawa!
Primele săpături au fost descurajatoare. Dar vara anului 1996 avea să aducă „marea descoperire”: o uriaşă platformă unghiulară, lungă de 72 de metri, aflată în centrul unei complexe structuri, ce consta în largi şi perfecte „străzi”, trepte, piloni, enorme blocuri de piatră, „toate unite într-o arhitectură nemaiîntilnită”, cum au considerat arheologii niponi.
Vârsta piramidelor
Dar subiectul principal al descoperiri a fost stabilirea „vârstei” piramidelor. La câteva luni după primele săpături profesorul Masaki Kimura, seful echipei de geologi, a declarat că piramidele sunt în „etate” de zece mii de ani. Dar primele semne de civilizaţii descoperite până în prezent pe teritoriul Japoniei datează din neolitic, respectiv, de acum aproximativ nouă mii de ani, iar oamenii acelor timpuri trăiau ca vânători. Deci, nu există nici o dovadă a unor minime cunoştinţe de arhitectură.
O lungă perioadă de tăcere
În perioada imediat următoare publicării principalelor rezultate ale cercetărilor s-a asternut o lungă perioadă de tăcere, ceea ce l-a determinat pe un redactor de la publicaţia „Ancient America” să remarce în anul 1997: „Acum nici un cuvânt despre descoperirea din largul insulei Okinawa nu a mai ajuns la public…(…) Tăcerea acoperă toate datele recente privind oraşul subteran cu excepţia câtorva imagini şi a localizării sale pe fundul mării. De ce?”. Imaginile pun în evidenţă complexitatea arhitecturală a construcţiilor. Roca este tăiată perfect, geometric; chiar şi alterată de eroziunea timpului şi a apei, construcţia este ireproşabilă.
Dar până ce redactorul american va primi răspuns la întrebarea sa, ar trebui să ne amintim faptul că cea mai veche piramidă din Egipt este cea de la Saqqara; ea a fost construită acum aproximativ cinci mii de ani. Piramidele nipone sunt cel puţin de două ori mai vechi decât cele egiptene, ceea ce ne determină să spunem: „istoria trebuie rescrisă, istoria trebuie regândită”.