Legiunea Straina – Povestea Celor Mai Curajoși Războinici

Legiunea Străină, cunoscută și sub denumirea de Legiunea Străină Franceză, este una dintre cele mai notorii forțe militare străine din lume. Cu o istorie de peste un secol, această unitate militară a devenit legendă datorită misterului și străinilor din toate colțurile lumii care au ales să se alăture ei.

Cum s-a creat Legiunea Straina

Legiunea Străină Franceză a fost fondată în 1831 de către regele Ludovic-Filip al Franței, cu scopul de a atrage recruți străini pentru a lupta în serviciul Franței. De-a lungul istoriei sale, Legiunea a participat la numeroase conflicte, inclusiv cele două războaie mondiale, războiul din Algeria și multe altele. A devenit renumită pentru disciplina sa strictă, loialitatea absolută față de comandament și camaraderia dintre membrii săi.

Recrutarea in Legiunea Straina

Legiunea Străină acceptă bărbați din întreaga lume, indiferent de naționalitate, vârstă sau antecedentele lor. Recrutarea se face în principal în baza de la Aubagne, Franța, unde candidații sunt supuși unor teste riguroase pentru a evalua starea lor fizică și mentală. Un aspect distinctiv al recrutării este promisiunea de a oferi un nou început celor care doresc să lase în urmă trecutul lor și să devină legionari.

Cum sunt Antrenamentele Legiunii Straine

După ce sunt acceptați, candidații devin „candidați legionari” și încep un antrenament extrem de dificil și riguros, care durează aproximativ 4 luni. Antrenamentul include exerciții de marș lung, instrucție în arme, luptă în junglă și deșert, precum și instruire medicală și tactică. Candidații sunt supuși unui regim de disciplină strictă și li se interzice să comunice cu lumea exterioară. Această perioadă de pregătire are scopul de a transforma candidații în adevărați legionari, capabili să facă față celor mai dificile misiuni.

La ce fel de misiuni participa

Legiunea Străină a participat la numeroase misiuni în întreaga lume. În timpul Primului și celui de-al Doilea Război Mondial, legionarii au luptat alături de forțele franceze în Europa. În perioada postbelică, au fost implicați în conflictul din Algeria, unde au luptat împotriva insurgenților algerieni. Au fost, de asemenea, desfășurați în misiuni de menținere a păcii în Africa și în alte regiuni ale lumii. Legionarii sunt cunoscuți pentru curajul lor și pentru capacitatea de a face față situațiilor dificile și periculoase.

Legiunea Străină are o cultură și tradiții unice. Legionarii poartă uniforme distinctive, inclusiv faimosul lor „kepi blanc” sau „casca alba”. Ei adoptă un nume de luptă, sub care sunt cunoscuți în cadrul unității. Tradiția camaraderiei este foarte importantă, iar legionarii se bazează unii pe alții pentru a supraviețui în misiunile lor periculoase. Legiunea are, de asemenea, un dicționar intern de termeni, limbajul legionarilor, care include expresii și termeni specifice unității.

Loialitatea unui soldat din legiunea straina

Unul dintre principiile de bază ale Legiunii Străine este loialitatea absolută față de unitate și comandament. Legionarii depun un jurământ de credință și se angajează să lupte pentru Franța indiferent de circumstanțe. Pentru mulți dintre ei, această unitate reprezintă o a doua șansă în viață și o oportunitate de a-și demonstra loialitatea și onoarea.

Legiunea Străină Franceză este o unitate militară unică și legendară cu o istorie bogată și tradiții puternice. Recrutarea sa deschisă și antrenamentul său riguros fac din ea una dintre cele mai respectate și temute forțe militare din lume. Legionarii, indiferent de naționalitatea lor, devin parte dintr-o comunitate strâns legată de loialitate și onoare, gata să lupte pentru Franța și pentru misiunile lor în întreaga lume.