Intamplarile ciudate de la Capul Horn

Un element deosebit, a cărui enigmă nu a fost elucidată decât recent, arată din ce cauză Capul Horn a fost considerat un cadru ideal pentru apariţia navelor-fantomă. Odată cu lăsarea nopţii şi în condiţii de ceaţă, de la o anumită distanţă, o uriaşă stâncă existentă pe ţărmul Ţării de Foc în apropierea Capului Horn, se aseamănă cu o corabie cu pânze care se luptă cu valurile pentru a nu se scufunda.

Corabie fantoma

În urmă cu câteva decenii, nava italiană Corona d’Italia a încercat să acorde ajutor falsului vapor aflat în pericol şi s-a lovit de stâncă. Acest accident a explicat de ce presupusul vas, deşi dă impresia că este acoperit de apă, nu se scufundă niciodată. Vaporul norvegian Servia a fost, de asemenea, victima acestei renumite stânci.

După reparaţii, la reîntoarcere a semnalat pericolul şi, din acel moment, în hărţile maritime americane a fost notată poziţia respectivă, făcându-se şi menţiunea că ea se aseamănă cu o corabie.

Strania întâlnire cu un vas- fantomă a fost relatată si de către regele Angliei, George al V-lea. Când s-a petrecut întâmplarea el avea 16 ani si făcea ocolul lumii la bordul navei Bacchante. Evenimentul a avut loc în noaptea de 11/12 iulie 1881, adică în plină iarnă pentru această regiune a globului, in timp ce se afla in zona Capului Horn.

Cerul era întunecat. La un moment dat, o sclipire de culoare rosie a fost observată de 13 dintre membrii echipajului. De asemenea, ei au văzut la aproximativ 200 de metri de vaporul lor, o misterioasă corabie luminată numai de straniul nimb roşcat; vasul a fost acoperit în scurt timp de tenebre.

În aceeasi clipă, marinarul care veghea pe catarg a căzut de la înăltimea la care se afla, decedând în urma şocului.

Explicaţia fenomenului la care au fost martori 13 persoane este greu de dat. S-a presupus că prăbuşirea marinarului a fost cauzată de groaza care a pus stăpânire pe ei în urma apariţiei navei necunoscute. S-au făcut mai multe supoziţii în legătură cu nimbul de culoare roşie si cu faptul că bricul nu era luminat. Strălucirea roscată a fost poate aceea a unui meteorit care a căzut nu departe de locul respectiv.

Acest lucru este plauzibil. Nava, presupunând că a fost una adevărată, si nu o simplă optică, provocată de teama, care poate duce deseori la halucinaţii extraordinare, ar fi putut fi o epavă abandonată de întregul echipaj. Aceste evenimente sunt frecvente în regiunea Capului Horn.