Bacteria responsabilă de ciumă, adusă pe Pământ de extratereștri?

Iustinian a fost unul dintre cei mai puternici împărați ai imperiului Bizantin. Scopul pe care și l-a propus  fost restabilirea puterii Imperiului Roman și din acest motiv a început o serie de campanii militare pentru a recupera terenuri care făceau cândva parte din gloriosul Imperiu Roman.

Tablou reprezentând îngroparea victimelor decedate în urma ciumei
Tablou reprezentând îngroparea victimelor decedate în urma ciumei

Odată ce și-a început campaniile, o boală mortală a apărut la mijlocul secolului al VI-lea d.Hr. Se crede că boala a fost adusă prin șobolani din Egipt și răspândită în țările mediteraneene. Când a ajuns la Constantinopol, capitala Imperiului Bizantin, se spune că a ucis aproape jumătate din cetățenii populației orașului. La aproape 50 de ani de la începutul ciumei, victimele pandemiei numărau între 25 și 100 de milioane în Europa și Asia.

Un istoric al acelei ere, Grigore de Tours, a scris că la începutul Ciumei, o serie de evenimente neobișnuite au avut loc. Lumini strălucitoare au apărut pe cer și alte fenomene cerești au fost observate. Totul era atât de intens încât oamenii din acele vremuri au crezut că este o pedeapsă a lui Dumnezeu și că apocalipsa a venit.

Nu suntem siguri dacă ființele extraterestre au fost responsabile de ciumă, dar oamenii de știință cred recent că au identificat bacteria responsabilă de ciumă și se numește Yersinia pestis. (un bacil Gram-negativ din familia Enterobacteriaceae.)

Aceeași bacterie este legată și de alte pandemii din istoria umanității, cum ar fi Moartea Neagră, care a fost responsabilă să fi ucis mai mult de 60% din populația Europei în secolul al XIV-lea. Cercetarea a avut loc prin cercetarea ADN-ului din scheletele secolului 6 care s-au găsit în Germania, unde a fost identificată bacteria.

O întrebarea rămâne totuși. Dacă bacteriile specifice au fost responsabile pentru pierderi de vieți omenești atât de mari și, întrucât evenimentele cerești ciudate au avut loc pe parcursul tuturor acestor pandemii, este posibil ca tulpina bacteriană specifică să fi fost adusă pe Pământ, fie prin intermediul extratereștrilor sau prin meteoriti?

Teoretic, ipoteza este posibilă și poate explica cum a apărut simultan Ciuma în multe țări diferite și zone izolate unde transporturile navale nu existau. William Bramley în cartea sa „Zeii Edenului” se referă la texte care menționează obiecte zburătoare strălucitoare care pulverizează gaz, care a fost chipurile responsabil de Moartea Neagră.