Misterul lui Jack Spintecatorul

Pe vremea reginei Victoria, Londra era terorizată de un asasin misterios denumit Jack „the Ripper” (Jack Spintecătorul), ale cărui numeroase victime erau alese dintre prostituatele care operau în cartierul Whitechapel. Jack era un criminal sadic, un obsedat sexual, atras cu predilecţie de aceste profesioniste ale amorului tarifat, pe care ie lichida înjunghiindu-le cu un pumnal purtat tot timpul asupra lui.

Jack Spintecatorul ascunzandu-se

Dar ceea ce i-a justificat şi mai mult trista-i notorietate, a fost faptul că numele lui e implicat într-o sumbră afacere de stat în care erau amestecate chiar capete încoronate. De aici povestea adancindu-se si mai mult intr-un mister sinistru.

Pe vremea când el îşi începuse sinistra activitate, la curtea Angliei se desfăsura o altă dramă. Primul-ministru (lordul Salisbury) şi ministrul de interne, printr-o întreagă cabală (care ne duce în culisele francmasoneriei), încearcă să-l protejeze pe uşuraticul „Eddy”, duce de Clarence (principele moştenitor, viitorul rege Eduard al VII-lea), de urmările neplăcute ale unei nefericite căsătorii secrete cu o oarecare servitoare, căutând să facă să dispară şi copilul nelegitim născut din acest mariaj.

Ei o indepărtează pe soţia plebeiană, pe care o vor închide sub pază severă într-un azil din Reading, făcând-o să înţeleagă că orice încercare de evadare e spre răul copilului, despre care ei n-au aflat încă unde trăieşte, dar vor descoperi ulterior că a fost dus la mânăstire de către o prietenă „dubioasă” a nefericitei mame (căutată cu asiduitate de poliţia londoneză).

Un inspector de poliţie „radical”, care a descoperit întreaga poveste, vrea să dea totul la iveală spre a compromite monarhia, dar este ucis înainte de a-şi îndeplini planul.

În acest timp, doi criminali (care l-au suprimat şi pe comisar) operează în contul lui Jack Spintecătorul, ucigând în continuare prostituate (printre care si pe prietena tăinutoare a copilului). Este vorba de medicul oficial al curţii, Sir Thomas Spivey (care între timp a înnebunit) şi de un alt personaj, William Slade (şi ei francmasoni, ca şi primul-ministru şi ministrul de interne), care considerau că sunt absolviţi pentru aceste crime de „înalta datorie” de a apăra prestigiul coroanei.

Misterul de nepătruns care priveşte pe însuşi criminalul Jack ne întoarce iar în culisele palatului regal, în urma unei revelaţii senzaţionale, prin care aflăm că el ar fi fiul nelegitim al unui alt important personaj din aristocraţia britanică, înrudit cu familia domnitoare. Şi pentru a se inăbuşi scandalul, secretul a fost păstrat timp de decenii, misterul nefiind dezlegat nici până azi, numele familiei incriminate neputând fi divulgat din cauza legăturilor ei cu palatul Buckingham.

Figura înspăimîntătoare a acestui fioros personaj care a bântuit nopţile cu ceată ale Londrei, băgând spaima în bietele „păsări de noapte”, a rămas şi azi învăluită în cel mai adânc mister.