Ocultismul si astrologia pot fi arme ale războiului psihologic

„Istoria oficială” este, în realitate, incompletă. Pentru a-i întregi tabloul, este absolut necesară studierea influenţei ordinelor şi organizaţiilor secrete al căror vast domeniu de activitate începe cu practicarea ştiinţelor oculte şi sfârseşte cu politica, spionajul şi Dumnezeu mai ştie ce influenţă care, aparent, nu se vede, dar „se simte”. Aşa se explică apariţia unor doctrine politice şi acelor parareligii laice care le-au generat. Nazismul este doar un exemplu în acest sens… De multe ori însă una sau mai multe „venerabile” asociaţii secrete de chimişti si ocultişti au fost folosite pentru a „intoxica” un lider politic incomod. Celebru este cazul lui Adolf Hitler, a cărui pasiune pentru ştiinţele oculte a fost exploatată de faimosul British Intelligence Service cu o lipsă de scrupule specifică „perfidului Albion”.

Un „mag negru”

În urmă cu mai bine de 130 ani, în Anglia, a luat fiinţă o societate ocultă, nu tocmai secretă, dimpotrivă, cunoscută sub numele de „The Order of The Golden Dawn”, Ordinul Zorilor de Aur. Apărută, iniţial, ca organizaţie subsidiară a societăţii secrete germane, Sapiens Donabitur Astris, aceasta devine destul de repede „independentă” şi crează societăţi-pui în întreaga Europă, în Franţa si chiar în Germania. Ordinul Golden Dawn număra în rândurile sale mari scriitori (W.B. Yeats, Bulwer Lytton şi Bram Stoker), matematicieni, fizicieni, medici ba chiar şi experţi militari, recrutaţi în totalitate dintre francmasoni. Cu toţii erau practicanţi ai alchimiei şi ai altor ştiinţe oculte, domeniu de activitate cu o veche tradiţie în Marea Britanie. Totul a mers cât se poate de bine până când în rândurile Ordinului Golden Dawn s-a infiltrat Aleister Crowley, a cărui înclinaţie pentru magie neagră l-a „promovat” de urgenţă în situaţia de „oaie neagră” a francmasoneriei britanice de rit scoţian antic şi acceptat.

Aleister Crowley
Aleister Crowley

Ca şi cum asta nu era de ajuns, Crowley (descendent al unei vechi familii scoţiene cunoscute şi răscunoscute pentru practicarea magiei şi a altor îndeletniciri asemănătoare) nu pierdea niciun prilej pentru a-şi trâmbiţa filogermanismul. Între timp, numeroase scandaluri atrăseseră atenţia presei şi chiar a poliţiei asupra ordinului, iar o „asociaţie secretă” care nu mai era de multă vreme secretă, şi care avea legături cu un personaj atât de dubios precum Aleister Crowley, nu putea scăpa atenţiei serviciilor secrete ale Majestăţii Sale Britanice.

O mană cerească pentru M.I.6.

Domeniul (declarat) de activitate al Ordinului Golden Dawn era autoperfecţionarea, sau, după o expresie folosită mai târziu de Hitler, „crearea supraomului şi a rasei superioare menite să stăpânească lumea”. „Descoperirile” făcute în această direcţie erau comunicate atât către Sapiens Donabitur Astris, cât şi către „societăţile-pui”, cum ar fi „Loja Luminoasă”, a cărei aparitie a fost „monitorizată” de către faimosul M.I.6, cunoscut mai bine (din 1844 încoace) sub numele de British Intelligence Service.

Semnul ordinului Golden Dawn
Semnul ordinului Golden Dawn

Mai mult încă, primul război mondial bătea la uşă si era deja clar că Imperiile Britanic şi German se vor afla în tabere opuse. Şi cum mai exista şi un exaltat de calibrul lui Aleister Crowley, M.I.6 avea tot ce-i trebuia pentru a manipula, prin interpuşi, spionajul german şi, în consecinţă, desfăşurarea operaţiunilor militare. Ca si cu un sfert de secol mai târziu, intrarea Statelor Unite în război de partea Angliei şi Franţei era absolut necesară pentru Câştigarea războiului. Ca şi în cel de-al doilea război mondial, când America a declarat război puterilor Axei (Germania, Italia şi Japonia) în urma atacului japonez de la Pearl Harbour, SUA au declarat război Germaniei în urma scufundării pachebotului britanic „Lusitania”.

Scufundarea „Lusitaniei” 

Capacităţile (mai mult sau mai putin) paranormale ale lui Aleister Crowley erau; de fapt, controlate de către British Intelligence, evident, fără ştirea acestuia. Filogermanismul său este din plin exploatat, iar el este „ajutat” să intre posesia planurilor „Lusitaniei” si să creadă că acest lucru se datorează în exclusivitate talentelor sale de ocultist.

Aparent, un transatlantic de lux, conceput pentru transportul pasagerilor pe ruta Londra – New York si retur, acest pachebot era destinat, în realitate, transportului de armament si muniţii, pe care armata engleză le cumpăra de la amercani. Crowley a transmis de urgenţă prietenilor săi germani planurile transatlanticului britanic, precum si traseul pe care acesta se deplasa.

Vasul "Lusitania" in port
Vasul „Lusitania” in port

În ziua de 7 mai 1915, la orele 13.40, pachebotul „Lusitania”, de 32.000 de tone, măsurând 252 m lungime şi 26,33 lăţime, deţinător al trofeului „Panglica Albastră”, pentru recordul de viteză de 24 de noduri pe ruta Liverpool – New York, a fost scufundat în largul coastelor Irlandei, de către un submarin german din seria U 20, comandat de către căpitanul Schweiger. Apele Atlanticului au înghiţit 1200 de pasageri, dintre care 128 erau cetăţeni americani, suficient ca opinia publică americană (care nu stia nimic despre cele 1242 de lăzi cu proiectile, 1000 de cutii de cartuşe si 10,5 tone de fulminat de mercur din calele Lusitaniei) să se sufoce de indignare. Şi cum nu era prima gafă a gemanilor, care promiseseră Mexicului sudul Statelor Unite dacă vor intra în război de partea puterilor centrale, aceştia s-au pomenit că au un adversar în plus. Şi încă unul redutabil.

Ocultistii de la M.I.6

Succesul manipulării germanilor prin intermediul unui „mag negru” (Crowley) i-a determinat pe britanici să creeze, în cadrul M.I.6, asa-numita Psychic Division of British Intelligence (PDBI) – Divizia de Contrainformaţii Psihice (sau, mai degrabă, parapsihologice). În cadrul PDBI activau laolaltă druizi, (sacerdoţi păstrători ai vechii religii celtice), astrologi, alchimişti, cabalişti şi persoane dotate cu abilităţide medium, dar şi specialisti în manipularea opiniei publice.

Între timp, pe continent, Hitler se afla în plină ascensiune politică. Înfrântă în primul război mondial, Germania începea să se ridice si să-şi reafirme pretenţiile de a stăpâni lumea. Încă înainte de a accede la conducerea Germaniei, Hitler a devenit obiect de studiu al PDBI, datorită înclinaţiei sale pentru astrologie si magie. În anul 1920, Hitler făcuse cunoştinţă cu Dietrich Eckardt, membru al societăţii cu caracter ezoteric „Thule Gessellschaft”, a cărei doctrină consta în supremaţia rasei ariene, aparitia supraomului si revenirea la tradiţiile germanice din Evul Mediu timpuriu, inclusiv la vechea religie nordică. Idei romantice şi, până la un punct, frumoase – e vorba de punctul în care intră în scenă cei care s-au simţit „chemaţi” să le aplice şi care au reusit doar să le compromită…

Si cum ideile respective apăruseră, de fapt, în Anglia epocii victoriene, şi cum societătile britanice mai mult sau mai puţin secrete au păstrat multiple legături cu societăţile oculte germane, legături monitorizate cu atenţie de către M.I.6, nu este deloc de mirare că s-a reuşit manipularea lui Hitler şi a cercurilor guvernamentale ce gravitau în jurul său. Şi tot pe această cale au fost manipulaţi şi opozanţii regimului nazist.

Efectele operaţiunii „Horoscope”…

Frigul e treaba mea… Voi atacaţi!” i-a spus Hitler generalului Guderian, venit în audienţă să-i ceară ordinul de retragere din Rusia. Formidabila armată care îngenunchease toată Europa a fost decimată de frigul rusesc. Deşi Fuhrerul acorda o atenţie deosebită dotării tehnico-materiale a Wermachtului, soldaţii porniţi să lupte în Rusia au primit doar un supliment de haine: un fular şi o pereche de mănuşi. Soldaţii mureau de frig – cea mai uşoară rană îi condamna. Tancurile, avioanele, mitralierele, camioanele şi locomotivele nu mai funcţionau, uleiul si motorina îngheţaseră, iar benzina sintetică se separa, sub acţiunea frigului în două elemente inutilizabile. Si toate acestea pentru că Hitler credea cu tărie că acolo unde înaintează el, frigul trebuie să dea înapoi.

Trupele germane blocate in zapada
Trupele germane blocate in zapada

Convins că se află într-o legătură magică cu întregul Univers, dictatorul nazist se considera purtător şi generator de energii spirituale, pe care le asimila cu focul. Iar în faţa focului său spiritual, până şi gheţurile rusesti trebuia să se topească! Doar făcuse tot ce trebuia, din punct de vedere magic, la fiecare întrunire a „Thule Gessellschaft”. Chiar si sacrificii umane, se spune… Ideea că ar avea astfel de puteri magice i-o sugerase chiar PDBI, printr-un lung şir de intrepuşi.

Din momentul în care tendinţele spre ezoterism, ocultism si astrologie ale lui Hitler au devenit cunoscute de către British Intelligence Service, s-a născut „Operaţiunea Horoscope”, ale cărei efecte au fost descrise mai sus. O mare influenţă asupra Fuhrerului si a întregii conduceri a celui de-al treilea Reich o avea Erik Jan Hanussen, o adevărată vedetă a ocultismului. Pe numele său adevărat, Hirschel Steinschneider (era, culmea ironiei, evreu!), Hanussen era un radiestezist cunoscut (izbutise, nu odată, să depisteze surse de apă) şi un bun hipnotizator. Ajuns în anturajul lui Adolf Hitler, devine consilierul privat al acestuia în probleme de ocultişm. Dar Hanussen era bun prieten cu un alt „mentalist” – Joseph Dunniger, care, de fapt, lucra pentru M.I.6.

Mai mult încă, serviciile secrete britanice ţineau legătura cu amiralul Canaris şi alţii care doreau căderea lui Hitler prin intermediul societăţii Sapiens Donabitur Astris, al cărei membru era colonelul şi contele Claus Schenk von Stauffenberg, autorul unui atentat cu bombă (eşuat) împotriva Fuhrerului. Bomba fusese furnizată de către M.I.6 prin intermediul agentului Stephan George.

Si ale „propagandei astrologice”

La începutul războiului, toţi astrologii şi interpreţii profeţiilor lui Nostradamus se întreceau în „a vedea” victorii peste victorii. Ale lui Hitler, bineînţeles! S-au scris şi cărţi pe tema asta – de către ocultiştii germani în slujba regimului nazist.

Si cum Fuhrerul credea în profeţi şi profeţii, moralul său era ţoarte ridicat. Dar încă înainte de dezastrul din Rusia, britanicii „l-au lucrat” şi pe acest plan. Ziarele şi posturile de radio britanice şi americane au mediatizat intens prezicerile „astrologului ungar” Louis de Wohl. Evreu de origine, de Wohl era în realitate căpitan al armatei britanice şi era încadrat în PDBI. Dar acest lucru nu era cunoscut de cei care îi auzeau profeţiile despre viitoarea înfrângere catastrofală a Germaniei si moartea ruşinoasă a dictatorului nazist. Înainte de a se sinucide, acesta nu a uitat trimită pe toţi ocultiştii ale căror previziuni nu s-au împlinit, la Auschwitz şi în alte lagăre de concentrare, de unde nu s-au mai întors…