Lev Tolstoi – Martor direct la un caz de dedublare

Marele romancier Lev Tolstoi a fost martor direct la un caz de dedublare. Când renumitul medium Daniel Dunglas Home a vizitat Rusia, Tolstoi şi soţia lui s-au dus să-l întâmpine la gara din Sankt Petersburg. L-au văzut pe Home cum a coborât din tren şi s-a îndepărtat rapid, ignorandu-i total.

om umbra ponton

Soţia lui Tolstoi a trimis un bilet la hotelul unde acesta urma să fie cazat. În bilet își exprima dezamăgirea provocată de o atare atitudine. Biletul l-a așteptat  „cuminte” pe Home, care a sosit la Sankt Petersburg de cu trei ore mai mai târziu decât „falsa sa sosire”.

Se spune că în Norvegia cazurile  de dedublare sînt mai  des intalnite decât în alte părți de pe glob. Oricare ar fi motivul producerii acestui fenomen în Norvegia, nu este limitat la nativii din această ţară.

În 1955, un om de afaceri american, Erkson Gorique, a aterizat pe aeroportul din Oslo şi i-a cerut unui şofer de taxi să-l dn ducă la cel mai bun hotel. Erkson Gorique nu fusese până atunci niciodata in Norvegia şi nu cunoştea pe nimeni acolo.

Imaginaţi-vă deci, surpriza pe care a vă avem din nou avut-o când recepţionerul de la hotel i-a spus: “Sunt bucuros să vă revăd domnule Gorique. Este aşa plăcut  sa va avem din nou printre noi„. Oriunde mergea era recunoscut şi salutat şi toţi aveau impresia că el mai fusese în Norvegia cu câteva luni inainte.

Un om de afaceri pe care l-a vizitat în scopuri profesionalele l-a întâmpinat călduros. L-a tutuit şi i-a spus: „Ai fost aşa grăbit ultima oară, încât nici n-am putut încheia ultimele detalii ale afacerii noastre„.

Când Gorique a fost testat, a afirmat că n-a fost niciodată în acea ţară, dar că i s-a povestit despre fenomenul norvegian denumit „Verdoger” sau „precursorul”.

Omul de afaceri l-a asigurat pe Gorique că experienţa lui nu este ceva neobişnuit şi că n-ar trebui să se deranjeze prea tare. Gorique îşi imaginase cu câteva luni în urmă cum ar putea fi călătoria sa şi, se pare că, făcând acest lucru, el şi-a proiectat spiritul în spaţiu.