Horoscopul anului 2020

Pentru ca mai este puțin și anul 2020 începe, ar trebui sa știți ce vă va rezerva din punct de vedere astrologic Horoscopul pentru anul 2020. Toate zodiile sa fie atente pentru ca acest an, considerat a fi norocos pentru un sfert din zodii, va fi cu ghinion pentru altele si vor fi afectate negativ. Să vedem in funcție de zodie ce ne aduce horoscopul in dragoste, bani, sănătate și noroc:

Berbec (21 Martie – 20 Aprilie)

Zodia Berbec

Previziuni

2020 vă propune „cer variabil”… Un an liniştit, călduţ care va permite „berbecilor” să construiască pe baze solide. Totuşi, berbecii vor avea ocazia să analizeze în profunzime relaţiile care există în cadrul familiei sau a asociaţiei în care îşi desfăşoară activitatea. Pentru cei care lucrează în domeniul imobiliar, primăvara le rezervă o surpriză plăcută. În special nativii zodiei născuţi după 1985 au şansa unei tranzacţii interesante, poate o casă importantă sau un teren. Cât priveşte maşina şi calculatorul, aici se vor ivi mici cheltuieli cu reparaţiile. De aceea, stelele îi sfătuiesc pe berbeci să cheltuiască din timp, si fără bătaie de cap, bani pentru cumpărarea unui automobil sau să încheie o asigurare. Pentru cei născuţi între 1970-1977, astrele le rezervă o schimbare în domeniul profesiei, sau cel puţin al colegilor de muncă. Cât despre berbecii născuţi înainte de 1970 şi după 1977, Saturn le va aduce stabilitate şi avantajul responsabilităţii, fie o muncă de conducere sau o avansare, dar numai pentru nativii care lucrează în domeniul transporturilor (toate genurile), comunicaţiilor sau notariat, asigurări. Aceştia vor incheia nişte asocieri avantajoase, vor prospera în afaceri datorită unor magnifice idei… Incepând din august, este posibilă soluţionarea pe cale amiabilă a unei cauze disputate în justiţie, fie că este vorba de un partaj sau o succesiune, poate ceva care ţine de medierea între părţi aflate într-un divorţ trenant…

Dragostea? Leagă nativii Berbecului de Peşti, cel putin de la începutul anului până în aprilie într-un vals duios, şi se va întoarce să fâlfâie cu aripile graţioase de Cupidon la mijlocul lunii iulie, până în august. Lilith, steaua răului, va tine sub puterea ei malefică unele persoane dragi berbecilor, dar care se află în afara casei lor. Pentru toţi nativii zodiei, toamna aduce un val de prospeţime dragostei. În rest, mici tentaţii amoroase, poate o pasiune mai veche va fi readusă la flacără vie, în perioada iulie-octombrie.

Sănătate? Cei care sunt născuţi între 1969-1975 trebuie să-şi supravegheze apetitul din ce în ce mai mare. Kilogramele în plus le pot aduce necazuri. De aceea atenţie mărită la calitatea si cantitatea mâncării, în special în lunile ianuarie şi aprilie. Chiar şi în continuare, nativii berbec nu trebuie să abandoneze bunele obiceiuri căpătate la început de an, pentru că Jupiter intră în Leu, astfel că se pot îngrăşa peste măsură (indiferent de anul naşterii). Este posibil ca femeile native în Berbec după 1977 să se aştepte la o sarcină, începând cu luna august. Pentru cei care au venit pe lume după 1985, va fi un an cu totul deosebit, căci stelele îi vor favoriza.

Trăsături generale ale Berbecului

Ca de obicei, berbecii simt nevoia să se impună, să se agite să manifeste ardoare în toate activităţile pe care le desfăşoară. Plini de energie, la tinerete chiar exuberanţă, berbecii par să nu ţină cont nici un fel de obstacole. Obstacole care, privite la rece, dau câteodată motive de reflexie. De aceea, este bine ca nativii zodiei să se gândească un pic înainte să-şi asume ca tel un anume obiectiv. Altfel, riscă să-şi depăşească posibilitățile.

Fie că este vorba de afaceri sau de dragoste, ei îşi canalizează toate forţele pentru a se arunca în bătălia cu viaţa. Dacă, din păcate, se lovesc de un eşec, lovitura este resimţită cu o duritate exagerată. Berbecii trec cu uşurinţă de la o extremă la alta, au perioade de exaltare ce alternează cu unele de depresie adâncă. Pentru că nimic nu este moderat în viaţa berbecilor. Din cauza caracterului spontan, uneori sunt imprevizibili. De asemenea, din cauza unor principii de viată rigide, capacitatea lor de adaptare este discutabilă. Berbecii sunt oameni care preferă să privească înainte, spre viitor, mai degrabă decât să regândească trecutul. Nativii sunt înclinaţi să „cureţe tabla” si să scrie cifrele viitorului.

Dinamismul şi spiritul întreprinzător sunt aliaţii de bază ai berbecilor. Ei trăiesc cu intensitate fiecare moment al vieţii, pun pasiune în orice. Au momente de exaltare ca si unele de profundă melancolie, când lipsa de sperantă îi face neîncrezători în destin. Din fericire, berbecii trec destul de repede peste momentele de reflexie. Atunci când reușesc să-şi controleze stările de agitaţie, indisciplina, ei dau drumul entuziasmului creator.

Pe plan profesional, berbecii nu suportă rutina, şi aspiră cu ardoare la momentul în care pot să zboare cu propriile aripi. Climatul de competiție îi favorizează pe berbeci. Ei nu sunt persoane care încearcă să se auto menajeze. Dimpotrivă ei fac eforturi intense, uneori chiar nechibzuite, în care își consumă energia. Se adaptează repede unui ritm trepidant de viaţă. Au o putere remarcabilă și o capacitate uimitoare de a-si reface forţele după un lung sau intens efort. Ceea ce înseamnă că sunt capabili să se pună pe picioare în timp record. Chiar si atunci când este vorba de o boală, recuperarea, perioada de convalescenţă este mai scurtă decât în cazul nativilor altor zodii. Din cauza puterii lor de a-şi reveni, berbecii au tendinţa de a trata cu uşurinţă, cu superficialitate unele semne de alarmă în ce priveşte sănătatea. Vor neglija anumite simptome, pentru a se regăsi, în mod brutal, faţă în faţă cu boli agravate, din neglijenţă. Sfatul astrologului este ca berbecii să asculte semnalele transmise de propriul corp. Trăind mereu sub tensiune, berbecii sunt deseori subiectul unor dureri de cap. De asemenea, atenţie la accidentele musculare si la fracturi! Berbecii sunt nişte adevăraţi carnivori. Atenţie deci la riscul unei alimentaţii dezechilibrate, excesive în carbohidraţi. De aceea, astrologui recomandă nativilor zodiei să consume cât mai mult peşte, brânzeturi, soia, cereale, orez, paste) şi fructe proaspete, legume verzi. Activitatea fizică este indispensabilă echilibrului general. Berbecilor le plac sporturile cu risc, cum sunt ski, parapanta, echitaţia, Fotbalul, tenisul şi squash-ul, care necesită un efort intens, sunt de asemenea preferate de berbeci.

Entuziast, ardent, plin de pasiune, decis să cucerească viaţa, berbecii au ocazia, în acest an, să-şi cunoască dragostea vieţii lor. De aceea, ei aşteaptă momentul cu entuziasm, şi par să afişeze că nimic în lume nu mai contează decât realitatea dorinţei lor. Pentru a-şi cuceri obiectul pasiunii, sunt capabili de orice, inclusiv marile sacrificii. Atenţie însă, există voci care le-ar putea reproşa lipsa de tandreţe şi chiar de romantism. Prea pasionat şi mult prea impulsiv, nativul zodiei este născut sub semnul impulsivitatii, acele „coup de foudre” adică „daragostea la primă vedere” este ceva obişnuit la un berbec. Dar, dacă pentru un adult, o legătura pasională şi riscantă este ceva care poate fi ţinut sub control, pentru un adolescent o asemenea înclinaţie pentru iubiri fulgerătoare se poate transforma într-o tinereţe furioasă, dificilă, presărată cu numeroase „lovituri de inimă”. Ceea ce excită cel mai mult pe un berbec este cochetăria, deci, celibatul nu este tocmai o nenorocire pentru el. Pentru că îi permite să-si schimbe partenerul ori de câte ori are chef, şi tocmai că are.

În viaţa unui berbec trebuie să apară o persoană cu totul excepţională pentru ca el să-şi dorească stabilitatea, şi să-şi pună bazele unui cămin. Ca regulă generală, berbecii îsi caută parteneri de cuplu dintre persoanele care îi admiră, care afişează o pasiune pentru ei şi care îi urmează orbeşte în orice aventură. Orice gen de rezistenţă întâmpinată de nativii zodiei din partea persoanei iubite face ca sentimentele, dorinţa să se aprindă la culme. Pur şi simplu berbecii îşi pierd minţile în faţa cochetăriei. Orice refuz li se pare insuportabil. Ca atare, berbecii nu suportă lângă ei parteneri de convenienţă sau persoane prea „cuminti”. Berbecii nu sunt nişte parteneri de „odihnă”. In viaţa de cuplu, ei au nevoie ca soţul (soţia) să dea dovadă de totală încredere. De asemenea, nu suportă nici un fel de tutelă, sâcâială, şi nu fac faţă suspiciunilor apăsătoare, agasante.

Taur (21 Aprilie – 21 Mai)

Zodia Taur

Previziuni 

„2020” va fi un an curcubeu, adică va aduce în viaţa nativilor zodiei „Taur” toate culorile! Luna va aduce în portofele o şansă cu totul deosebită, mai ales pentru cei născuţi înainte de 1970 sau după 1977. Munca şi banii? Saturn care guvernează aceste domenii vă este favorabil. Veţi beneficia de stabilitate în resursele financiare, şi dacă este vorba de o persoană care a cunoscut norii negri ai falimentului, aceasta are şansa unei reveniri. De graţiile stelelor vor avea norocul să beneficieze în special nativii care au venit pe lume înainte de 1970 şi după 1977, si lucrează în domeniul comunicaţiilor sau investitiilor. Pentru cei născuţi între 1970 şi 1977 Saturn va aduce câteva restrictii în proiectele ce tin de studiu, dar tot Saturn deschide perspectiva dobândirii unor burse sau promovării către forme de învăţământ superior. Cei care lucrează în marile corporaţii vor avea surpriza schimbării la nivel înalt a conducerii. Jupiter în Rac face ca, în cea de a doua parte a anului, tranzacţiile financiare să fie profitabile. Incepând cu luna august, nativii vor simţi un plus de siguranţă, financiară si profesională deopotrivă. Cei care au norocul să fie prieteni cu un Vărsător sau un Capricorn, Săgetător chiar, au ocazia să se îmbogăţească. Da, bogaţi din toate punctele de vedere!

Dragostea? Nativii Taur se vor întâlni cu dragostea adevărată si o vor recunoaşte de la prima vedere. Se va întâmpla cu prilejul unui sejur sau unei călătorii de afaceri, unde Cupidon îşi va lansa săgeţile ameţitoare si parfumate. Dar, una este iubirea, alta este oficializarea ei. Practic este o altă poveste! Se pare că persoana care va deveni stăpânul sau stăpâna visurilor taurilor este una cu o situaţie destul de neclară, fie că este căsătorită, fie că are angajamente serioase în altă parte.

Câtiva dintre tauri au ocazia să constate, din nefericire, că o poveste de prietenie a fost numai un vis amăgitor. Unii tauri se vor confrunta cu probleme ce ţin de lărgirea familiei, adică de venirea pe lume a unui nou născut.

Taurii născuţi între 1974 şi 1981 se află în pragul unei decizii vizavi de ceea ce trebuie să fie un partaj avocăţesc într-o chestiune legată de patrimoniul familiei sau sunt implicaţi într-un litigiu în care se dispută tutela unui copil… Cei născuţi după 1985 vor cunoaşte o etapă de fecunditate extraordinară şi pot împleti cu succes dragostea cu afacerile. Dragostea şi banii vor merge mână în mână, cel mai probabil fiind derularea unui proiect comun de afaceri, în care acţionarii vor fi chiar protagoniştii poveştii de dragoste. Cât despre taurii născuţi înainte de 1970, ei trebuie să se pregătească sufleteşte pentru faptul că unul dintre copii este gata să-si ia zborul din cuibul părintesc. Dar, deşi sunt gata de zbor, încă mai au nevoie de susţinerea părintească, aşadar trebuie supravegheaţi si ajutaţi.

Sanătatea? În ansamblu, nativii Taurului se pot bucura de o bună stare de sănătate, dar există unele probleme pentru cei născuţi în cel de al patrulea decan. Ei sunt expuşi unor probleme care se rezolvă pe cale chirurgicală. Cei care au probleme cardiace trebuie să se menajeze. Pentru cei născuţi între 1970 şi 1977, copiii sunt cei care le vor crea probleme, din cauza unor tulburări ce ţin de echilibrul psihic. Pentru nativii zodiei care au venit pe lume între 1959 şi 1965 sau după 1985, pericolele în materie de sănătate vin din cauza unei alimentaţii excesive. De asemenea, trebuie să fie atenţi să nu conducă automobilul după ce au consumat alcool, căci pericolul unui accident pluteşte în aer.

Trăsaturi generale ale Taurilor

Nativii Taurului vor fi marcaţi în acest an de realism, eficacitate, perseverenţă, şi ca urmare vor avea parte de fericire şi linişte binemeritată. Este vital pentru nativii zodiei să îşi stabilească o ordine a priorităţilor şi să acorde atenţie maximă activităţii căreia urmează să i se dedice. Fie că este vorba de cultivarea unei grădini sau de a pune ordine în consiliul director al unei mari companii, taurii trebuie să fie devotaţi muncii lor. Pentru a-şi atinge scopurile propuse, ei ştiu că nu este timpul visurilor, ci al acţiunii hotărâte şi energice. De asemenea, proverbul „Nu lăsa pe mâine ceea ce poţi face astăzi” este de mare actualitate pentru „tăuraşi”. Cât despre imaginea pe care răutăcioşii o evocă de fiecare dată când vor să rănească un taur, anume „boul care trebuie pus la muncă”, nu trebuie luată în seamă. Acum este momentul în care nativii zodiei vor profita de calităţile lor, putere de muncă, forţă demnă de luat în seamă şi mai ales răbdare atunci când este nevoie. Pentru că de răbdare vor avea cu adevărat nevoie. În plus, anul acesta va aduce taurilor si o frustrare. Fie că este vorba de îndepărtarea unei persoane dragi, o pierdere în activitate sau pur şi simpul senzaţia de limitare, epuizare fizică, neajunsul va fi resimţit ca o pierdere. Unii vor interpreta frustrarea taurilor ca fiind o dovadă a egoismului lor, a avidităţii şi a tentaţiei de a împinge lucrurile până la limita lor extremă.

Incăpăţânarea, una din trăsăturile dominante ale zodiei, va obstrucţiona orice fel de cale către compromis. Taurilor le este greu, aproape imposibil să revină asupra unei decizii, sau modifice părerile sau sentimentele. Ceea ce poate să le atragă multă suferinţă, răni sufleteşti care se vindecă greu.

În schimb, curajul şi răbdarea taurilor are dimensiuni de legendă. Cele două calităţi se constituie intr-o adevărată forţă cu care taurii vor lupta în faţa greutaților vieţii, a mareelor care tind să le inunde existenţa. Pe de altă parte, senzualitatea dezvoltată a taurilor, atât de naturală şi sănătoasă, va aduce unele clipe plăcute în acest an.

Cei care văd în nativii acestei zodii numai latura calmă, muncitoare şi răbdătoare a taurului, se inşeală. Odată descătuşaţi de convenţii, în clipe excepţionale care le solicită intense trăiri, taurii vor trăi la maxim fie dragostea, fie ura. Pasiunea şi furia vor izbucni din adâncul inimii lor, copleşind cu dragoste sau ură persoanele apropiate, dragi, cale vor fi luate pe neaşteptate de asemenea reacţii. În mod frecvent, taurii, axaţi pe realitatea concretă, vor fi priviţi ca nişte incăpăţînaţi notorii. Cunoscuţi ca persoane cu „picioarele pe pământ” taurii vor face tot ce le este în putinţă pentru a-şi atinge scopul propus, de a căpăta ceea ce îsi doresc.

Bunul  simţ, eficacitatea si determinarea nativilor acestei zodii vor permite, cel puţin în linii mari, obţinerea valorilor propuse, căci nativii au, din naştere, darul rezistenţei la „intemperii”, de a face faţă dezamăgirilor ivite pe parcurs şi de puterea de a merge înainte, spre obiectivul ţintă.

Din punct de vedere material, curajul, perseverenţa şi simţul realităţii vor favoriza o anumită ascensiune. Taurii vor prefera, în special in perioada care urmează, să fie proprii lor patroni, dacă se poate. De aceea, se vor orienta cu predilecţie spre meseriile care le permit acest lucru. Pentru cei care se îndreaptă spre profesii ce ţin de agricultură, există mari şanse de reuşită. Senzualitatea taurilor este confundată deseori cu sensibilitatea. De aceea, nativii care îmbrăţişează cariera de poeţi, pictori, cântăreţi şi actori, au parte de recunoaştere. În rest, regimul echilibrat, poate uneori chiar auster de viaţă, funcţionează ca un contract semnat cu natura. El asigură nativului zodiei o viaţă lungă, dar disciplinată. Poate de aceea, numărul taurilor care ajung la adânci bătrâneţi este mai mare în raport cu nativii altor zodii.

In ce priveşte sănătatea, taurii au unele sensibilităţi în legătură cu sistemul digestiv. Taurii sunt predispuşi tulburărilor gastrice, în mod special ulcerului. Deşi este foarte gurmand, taurul nu ştie să se oprească la timp. Astfel, nu numai că va acumula kilograme în plus, dar poate avea probleme cu colesterolul, şi cu acidul uric ce ameninţă să se acumuleze în doze periculoase. De aceea, sfatul astrologului este ca taurul să se abţină de la prăjiturile preferate, şi de la toate alimentele grase. Totodată se recomandă orice activitate în aer liber, sport de orice fel. Pentru taurii ce locuiesc la oraş, plimbarea zilnica este necesara. Chiar şi mersul pe bicicletă.

In dragoste, dacă taurii sunt trădaţi, nu vor suporta acest lucru şi nu vor putea ierta. Gelozia îi insoţeşte permanent pe nativii zodiei. Pentru a aduce un plus de stabilitate în viaţa conjugală, taurii încearcă să renunţe la spiritul de independenţă caracteristic. Cei care joacă pe cartea autonomiei, riscă mult. Pe de altă parte, taurii trebuie să ţină seama că senzualitatea are un rol capital în viaţa de cuplu. Dacă nu există o atracţie fizică profundă între parteneri, mai devreme sau mai târziu vor apărea probleme serioase în relaţie. Foarte ataşaţi de noţiunea de familie, taurii nu concep viaţa fără copii. De aceea, taurii sunt persoane care se căsătoresc devreme, uneori chiar prematur. Ei preferă nunţile cu fast, petrecerea cu rude, mesele vesele. Pentru acei nativi cărora soarta le-a rezervat viaţa de celibat, se anunţă un viitor marcat de tristeţe. Taurii singuri nu pot fi niciodată fericiţi.

Gemeni (22 Mai – 21 Iunie)

Zodia Gemeni

Previziuni 

Şansa este de partea Gemenilor în anul 2020. Jupiter se plasează într-o conjunctură favorabilă pentru ei, pe de o parte, şi, pe de altă parte, cei născuţi înainte de anul 1970 vor avea o imensă şansă de a recupera un bun pierdut sau vor avea câştig de cauză în urma unei reclamaţii, obţinând în sfârşit dreptate. Pluton în Casa 7 va proteja căsătoria Gemenilor care vor avea probleme la începutul anului. Pentru aceştia, o mare şansă de a ieşi din impas va aduce luna august.

Să vedem care vor fi atuurile Gemenilor în ceea ce priveşte munca şi banii. In primul rând, vor trebui să aibă grijă de modul de a ajunge la fondul lucrurilor, de a schimba informaţii cu cei din jur, de a trage foloase din spiritul lor de a se autodepăşi. Pluton în Casa 7 va face ca orice întreprind să le deschidă orice poartă, le va aduce putere, însă pentru aceasta trebuie să fie vigilenţi în ce priveşte imprevizibilul. Pentru cei care nu se pot sprijini pe nici un ajutor solid va fi nevoie de ceva prudenţă în plus. Gemenii se vor putea asocia cu oameni puternici şi bine organizaţi. Sectoarele în care vor realiza succese vor comunicaţii, învăţământ, creaţia sub toate aspectele (publicitate, literatură, artă, modă, cinema, televiziune, radio). In unele cazuri, angajaţii, sau unii dintre angajati, vor putea deveni asociaţi. Pentru cei car sunt în functii de conducere, astrele vor fi foarte darnice, ei putând asigura securitatea angajaţilor sub toate aspectele si dezvolta un sentiment de incredere de mândrie în sânul grupului de subalterni. Munca în domeniul alimentaţiei, turismului, administrativ va fi mai profitabilă pentru cei născuţi după anul 1985, cei care caută de lucru vor găsi destul de repede. Incepând din luna august, cei născuţi înainte de 1970 vor putea profita de o şansă extraordinară, iar aceasta va surâde şi partenerilor lor, asociaţi sau persoane iubite.

In ceea ce priveşte dragostea, sfârşitul anului 2019 şi inceputul anului 2020 le va cere gemenilor prudenţă. Lilith va fi în cuadratură cu semnul lor solar până la sfârşitul Iui martie şi va reveni în această poziţie de la jumătatea lunii iulie până la sfârşitul lui august, pentru cei născuţi în al treilea decan. Dar, incepând cu luna august, Gemenii vor simţi, în fine, nevoia să se angajeze într-o relaţie şi să-şi asume toate responsabilităţile. Gemenii născuţi înainte de 1970 şi după 1985 vor deveni mai maturi şi mai stabili. Gemenii care caută un prieten (prietenă) vor avea şansa de partea lor, având parte de un complice care îi va ajuta. Cei care au deja partener vor beneficia de un sprijin mutual. Anul 2020 le va servi Gemenilor pentru clarificarea şi stabilizarea vieţii lor afective. Relaţiile cu Scorpionii, Săgetătorii, Berbecii, Balanţele, Capricornii, Vărsătorii, străinii sau cei ce locuiesc în afara oraşului lor le vor fi benefice, mai ales începând din luna aprilie şi mai mult după luna august.

In ceea ce priveste sănătatea, din cauza faptului că anul 2020 va debuta cu poziţionarea lui Marte în Peşti, în cuadratură cu Pluton, va fi nevoie de prudenţă şi de prevenirea oricăror riscuri. Saturn în semnul lor de nastere poate da uneori senzaţie de oboseală şi ochii lor vor avea nevoie să fie protejaţi, dacă sunt născuţi între 1971 şi 1977. Pentru partenerii de viaţă, în special, va fi nevoie de mai bună aerisire, hrană de calitate. Gemenii care vor avea parte de o aventură vor avea nevoie de prudenţă, cu precădere cei născuţi între anii 1970 şi 1977, mai ales în perioada decembrie 2019 şi până în primele zile din Februarie 2020.

Trăsături generale ale Gemenilor

Gemenii posedă o dublă personalitate si nu le e uşor să-şi asume această dualitate. Aspiră spre bucuria de a trăi pe care vor s-o impărtăşească altora. Dar constată că această sarcină nu este usoară, aşa că în unele momente sunt decepţionaţi şi le este greu să glumească. Pot avea uneori depresii mai mult sau mai puţin profunde. Adevărul este că detestă supărările. Când ceva îi supără, vor evita acest lucru. Curiozitatea este calitatea care le pare cea mai preţioasă, pe care o cultivă cu asiduitate. Aceasta le permite să-şi menţină permanent spiritul treaz, să se simtă în largul lor în orice mediu şi să se adapteze în orice situaţie. Le place să trăiască momentul. Nu le pasă de trecut şi refuză să se proiecteze în viitor. Obiceiul de a trăi numai clipa îi ajută să stăpânească mai bine stările de deznădejde. Au darul de a se descurca uşor în ce priveşte comunicarea. Inteleg totul foarte repede. In general, au tendinţa să facă totul foarte repede şi vor să facă foarte multe lucruri. Dar căutarea continuă, agitaţia nu îi va ajuta să-şi păstreze echilibrul fizic şi mental. Este foarte bine să cultive un hobby, care îi va ajuta să-şi satisfacă o mare parte din insatisfacţiile profesionale. Succesele obţinute de pe urma unui hobby îi vor ajuta să lupte împotriva tendinţelor de depresie. Pe de altă parte, ei caută să-şi păstreze un spirit tânăr şi alert, mereu fascinaţi de nou, dorind să rămână etern adolescenţi.

Partea cea mai surprinzătoare a caracterului Gemenilor este că sunt nişte mari sentimentali. În pofida aparenţelor lor de cuceritori, în adâncul sufletului lor, simt nevoia imperioasă de afectivitate şi prietenie. Dar se lovesc uneori de bariere şi cheltuie eforturi pentru a dştiga intimitatea celor din jur dar nu totdeauna culeg roadele acestor eforturi. Cu alte cuvinte, sunt persoane schimbătoare, care pot avea dificultăţi de ataşare. Au uşurinţa de a-şi face numeroase cunoştinţe, dar nu-şi pot face la fel de uşor prieteni adevăraţi.

Profesiile care le plac cel mai mult sunt cele care nu au un program rigid, cele care le asigură libertate sau care le oferă posibilitatea de a-si pune în valoare fantezia, gustul pentru mişcare şi diversitate. Pot reuşi în meserii din domeniul comunicării, turism, presă şi în învăţământ. În general, tot ce are legătură cu transmisia mesajelor, corzile vocale şi ceea ce favorizează deplasările. Şi de îndată ce prind îndemânare, pot reuşi şi chiar pot să strălucească. Tehnicieni capabili, funcţionari talentaţi, comercianţi abili, buni mânuitori ai cuvintelor, vor reuşi cu atât mai mult, cu cât vor reuşi să intre în contact cu oameni interesanţi. Lumea actuală, cu cuceririle ei tehnologice, le va asigura un mediu propice pentru reuşită. Graţie capacităţilor lor deosebite de adaptare, mobilităţii spiritului, vor evita multe necazuri. Problemele neplăcute nu-i vor marca profund. Se vor exterioriza mult, prin cuvinte sau chiar crize de furie. Această capacitate de a reacţiona, de a scoate la iveală orice nemulţumire, îi va ajuta să scape mai uşor de stările de deprimare.

Totuşi, principalul lor punct sensibil este sistemul nervos. Sunt tot timpul nervosi şi nu se odihnesc pentru a-şi încărca bateriile, tensiunile acumulate pot duce la stres şi la alte neplăceri. Surmenajul, anxietatea provocată de lucrurile lăsate în suspans, obligaţia de a susţine eforturi prea intense sau prelungite pot să-i ducă la oboseală. Din nefericire, în general, refuză sfaturile de prudenţă. Convinşi că totul se va aranja până la urmă, fac unele imprudenţe: fumează, beau multe cafele pe zi, se culcă târziu!

Au o metodă fantezistă de a se hrăni. Mereu grăbiţi, mănâncă în general în grabă şi orice. Acest comportament alimentar anarhic riscă să le producă tulburări digestive mai mult sau mai puţin grave, în special gastrite, balonări şi aerofagie. In lipsa unei discipline de fier, li se recomandă să adopte un orar regulat de mese şi să-şi rezerve timp să mănânce în linişte.

Gemenilor le sunt benefice sporturi cum ar fi: tenisul, fotbalul, volei, activităţi aer liber, deoarece sistemul lor respirator e destul de fragil.

Trebuie să se ferească de şarlatani care le promit miracole sau le propun cine ştie ce tehnici sau remedii, deoarece sunt mari amatori de noutăţi. Trebuie de asemenea să renunţe la tentaţia lor de a se autotrata, care se poate dovedi periculoasă, şi la tendinţa de a schimba metodele terapentice.

In dragoste, pentru Gemeni, contează mai mult imaginaţia şi fantezia, decât simţurile. Stăpânesc arta de „a se juca” si de a stârni dorinţe. Fidelitatea absolută nu este punctul lor forte, chiar dacă o pretind partenerilor lor. Pentru Gemeni, plăcerile iubirii sunt în schimbare. Sunt adevăraţi campioni ai flirtului. Cuceririle le plac mai puţin decât sentimentul de a plăcea. Partenerii lor trebuie să dea dovadă de răbdare şi înţelegere, dacă vor ca relaţia să nu treacă prin crize. Gemenii nu vor întârzia să rupă o legătură, dacă li se pare că sunt în pericol. Dacă o relaţie le provoacă neplăceri, nu vor ezita să-şi caute salvarea prin fugă. Mereu neliniştiţi, Gemenii nu se mulţumesc numai să fie iubiţi de partenerii lor, ci le cer să ştie să le-o spună şi să le-o repete mereu. Seducţia, descoperirea, prietenia amoroasă, sunt domenii în care excelează si doresc ca partenerii să le răspundă pe măsură. Schimbările, comunicarea, sunt priorităţile lor. Au nevoie de a dialoga, iar cuplul pe care îl formează va răzbi în orice furtună, dacă partenerii le vor fi buni interlocutori. Sunt ostili tabuurilor ezită să abordeze subiectele cele mai intime şi cele mai controversate. Sexualitatea le stârneste curiozitatea, găsind în erotism un subiect de distracţie în care sunt experţi. Dragostea fizică este pentru ei un joc agreabil. Cu o latură uşor masochistă, fac pe neînţeleşii, atrăgând, paradoxal, devotamentul. Le place să profite de libertate şi renunţă cu greu la celibat.

Rac (22 Iunie – 23 Iulie)

Zodia Rac

Generalităti

Racii născuţi înainte de 1985 vor avea mari satisfacţii din partea copiilor şi în sfera intelectuală, iar cei singuri îşi vor găsi, probabil, sufletul-pereche. De asemenea, relaţiile cu colegii, partenerii de afaceri si prietenii vor fi cât se poate de bune si profitabile pentru toată lumea. Cei născuţi înainte de 1970 si după 1986 vor trebui să-si asume noi responsabilităţi dar şi satisfacţiile vor fi mai multe şi mai mari, mai ales în ceea ce priveşte câştigurile. Dacă vor sti să acorde atenţia cuvenită imaginii lor publice, mai ales din septembrie încolo, Racii vor izbuti să-şi facă noi cunoştinţe şi relatii, perspective promitătoare, deschizindu-se astfel în faţa lor.

Se poate spune că 2020 va fi un an în care Racii vor străluci în societate, fiind predestinaţi să se afle în centrul atenţiei celor care se ocupă de rubricile de cronică mondenă, scrise sau… nu tocmai oficiale. Nativii le vor da acestora mult „de lucru”, mai ales unora care, în lipsă de realizări proprii, preferă să le „monitorizeze” pe ale altora. Există însă aici şi o „parte plină a paharului”, pentru că Racii vor avea parte de succes pe mai multe planuri. Cei născuţi în perioada 1970-1977 şi parţial cei nascuţi după 1985 vor trebui să „transpire” ceva mai mult decât ceilalţi Raci pentru a-şi pune proiectele în practică, dar eforturile lor nu vor fi deloc zadarnice, dimpotrivă!

Nativii acestei zodii îsi vor revizui de multe ori modul de lucru si modalitătile de abordare a problemelor cu care se confruntă, asta însă nu pentru că le-o cere (şi cu atât mai puţin pentru că le-o ordonă) cineva, ci pentru că aşa simt ei nevoia. Pe scurt, 2020 va fi un an în care Racii vor fi perfecţionişti. Există aici şi un mic pericol: dând prea multă atenţie detaliilor, ei ar putea neglija problemele în ansamblul lor, sau cel puţin anumite implicaţii ale acestora. Nu pentru multă vreme, însă, de fiecare dată, o „scurtătură” va pune pe nativii acestui Semn de Apă pe drumul cel bun, şi nu numai pe ei, pentru că Racii vor fi, de multe ori, cei care îi vor opri (poate chiar pe ultima sută de metri) pe cei apropiaţi să facă vreo prostie, gafă sau chiar un gest ireparabil. Reciproca este însă valabilă şi ea, iar de aici rezultă că nativii acestei zodii vor trebui să acorde o atenţie sporită lucrului în echipă. Şi pentru că tot am ajuns la acest capitol, e de dorit ca Racii, care îşi vor face, cum am mai spus, multe cunoştinţe noi, să se bazeze „la greu” (ceea ce inseamnă şi pentru punerea în practică a unor proiecte ambiţioase) pe prietenii vechi, de care pot ti siguri în orice împrejurare. De asemenea, trebuie evitată tendinta de a grăbi rezolvarea unor probleme sau abordarea lor prematură întotdeauna trebuie aşteptat momentul potrivit. Şi, cu puţin efort, Racii ar putea izbuti si să se afle la locul potrivit în acel moment, mai ales că Jupiter aflat in semnul lor zodiacal, nativii au toate şansele de a-şi găsi protectori puternici, care îi vor ajuta să promoveze în plan social.

Există însă si domenii în care Racii vor  trebui să fie ceva mai prudenţi decât până acum, şi anume cei profesional (unde trebuie să se ferească de decizii pripite) şi sănătatea. Nu este cu totul exclus ca bunele intentii ale nativilor acestui Semn de Apă să fie, uneori, greşit înţelese, dar, cu un plus de efort la capitolul „tact şi diplomaţie”, reuşita va fi a lor. Poate că unele lucruri vor trebui refăcute, dar asta va avea drept consecinţă micşorarea diferenţelor dintre proiecte şi rezultate.

Trasaturi generale ale Racilor

Sensibili şi emotivi, Racii vor avea în 2020 tendinţa de a „pune la suflet” şi ceea ce poate nu ar trebui, dar si de a aplana conflictele dintre cunoscuţi, pe care ei vor evita cu orice preţ, vor prefera să „lase de la ei” (oricât de mult şi de multe) mai degrabă decât „să-şi aprindă paie-n cap”. Ar putea fi aici şi influenţa Lunii Negre, „domiciliată” în Peşti , un alt Semn de Apă, care le dă, uneori fără nici un motiv, un sentiment de insecuritate nativilor din Rac, care vor avea tendinţa de a exagera mărimea unor obstacole, amploarea unor dificultăţi. In 2020, prudenţa este mai mult decât necesară, dar în exces riscă să fie la fel de dăunătoare ca şi asumarea unor riscuri nejustificat de mari.

Multe dintre deciziile celor născuţi în această zodie vor fi luate mai degrabă cu inima decât cu mintea, ceea ce în unele domenii le-ar putea fi dăunător (atenţie, în 2020 impulsivitatea poate fi un lux costisitor!) dar în planul relaţiilor interumane, unde Racii vor fi mai înţelegători fată de problemele şi nevoile altora, asta le va prinde bine. Calităţile lor vor iesi, în cele din urmă, la lumină (mai ales dacă snt etalate fără ostentaţie), ceea ce îi va ajuta pe nativi să îşi facă noi prieteni. Există însă si un revers al medaliei: de multe ori, Racii vor avea tendinţa de a uita că anumite persoane (din anturajul lor sau noi cunoştinţe) sunt complet lipsite de scrupule. De asemenea, informaţiile primite vor trebui verificate cu multă grijă înainte de a se lua decizii în baza lor.

În 2020, Racii vor avea mare nevoie de încurajare si poate că ar face mai bine să stea mai departe de cei obişnuiţi să le „caute nod în papură” (lor şi celor apropiaţi).

In aceeaşi ordine de idei, un plus de ambiţie şi de hotărâre nu are de ce să le strice nativilor acestei zodii, mai ales în plan profesional, unde se pare că le-ar trebui ceva mai multă inifiativă. Şi atenţie acasă, unde Racii ar putea fi mult prea uşor puşi în faţa faptului împlinit!

Satisfacţii deosebite (şi fără prea mult efort) vor obţine acei Raci ale căror profesiuni sunt legate de artă şi estetică (decoratori, artişti plastici sau comercianţi de obiecte de artă) sau de tot ce e vechi: istorie, arheologie, geologie.

Tot ce ţine de imagine, dar şi de imaginar, îi va fascina pe nativii acestei zodii în 2020 mai mult ca oricând. Fotografii, pictorii, poeţii, scriitorii şi jurnaliştii născuţi în Rac nu vor avea deloc motive să se plângă de lipsă de inspiraţie, dimpotrivăl Mai mult încă, Racii vor avea ocazii nenumărate de a se afirma ca „deschizători de drumuri” în domenii în care, în general, se crede că „nu mai e nimic de spus”. Dacă vor să se simtă bine şi împliniţi din punct de vedere profesional, cei născuţi sub acest Semn de Apă vor trebui să se concentreze asupra a ceea ce ţine de a crea şi a inventa, unde intuiţia şi, mai ales, inspiraţia le vor fi de mare folos, în ciuda părerii unora (in special nativi din Semnele de Pământ) care le vor reproşa o aşa-zisă lipsă de logică. Fără a se implica într-un conflict din cauza unor vorbe, Racii vor trebui să-şi vadă mai departe de treabă aşa cum ştiu ei, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic…

Această ignorare a unor fricţiuni şi neplăceri nu poate decât să le prindă bine ceior născuţi în această zodie, pentru că supărările pot fi foarte dăunătoare pentru sănătatea lor. La acest capitol, Racii vor trebui să fie mai prudenţi ca oricând şi să evite excesele de orice fel, începând cu cele alimentare şi terminând cu sporturile extreme. Se pare că 2020 nu este un an tocmai potrivit pentru „cascadorii”. În schimb sporturile acvatice (în special inotul) sunt recomandate atât pentru sănătate cât si ca remediu contra plictiselii. Racii care nu au probleme cu sănătatea ar putea foarte bine să descopere satisfacţiile pescuitului, iar cei care au ar face bine să apeleze la balneoterapie. Şi nu doar pentru că este la modă; medicina naturistă îi va avantaja pe nativii acestei zodii mai mult decât cea tradiţională. Este bine pentru Raci să ştie de pe acum că 2020 va fi un an în care satisfacţiile de natură spirituală le vor egala şi apoi depăşi pe cele de natură materială, care, trebuie să o spunem, nu vor fi nici puţine, nici mici. Deşi oarecurn capricioşi şi dependenţi de împrejurări şi factori exteriori într-o măsură mai mare decât ar fi bine pentru ei, Racii vor şti să se facă iubiti.

Mai mult ca oricând, nativii acestui semn de Apă vor simţi nevoia de stabilitate în plan sentimental, de afecţiune şi tandreţe. Există însă si riscul unor exagerări – mulţi Raci vor avea tendinţa de adeveni prea posesivi, sufocând persoana iubită cu „atenţille” lor. Aceeaşi tendinţă poate apărea si în cazul nativilor care au copii, cărora părinţii-Raci nu ar strica să le acorde ceva mai multă libertate, înlocuind constrângerea cu mijloace de control mai subtile. Dar şi aici tendinţa generală de înţelegere şi toleranţă a celor născuţi în această zodie va învinge astfel că, în final, „juniorii” vor avea toate motivele să fie încântaţi de părinţii lor. Nu ar fi deloc rău ca Racii, dacă işi pot permite să-şi ia copiii în călătorii şi excursii, care le-ar prinde teribil de bine şi lor, nu doar „schimbului de mâine”.

Leu (24 Iulie – 23 August)

Zodia Leu

Previziuni 

Anul 2020 le propune Leilor o reîntoarcere la iubire, la stabilirea unor legături durabile si le oferă posibilitatea de a regăsi un prieten sau a unei rude pierdute. Lumea copiilor, a creaţiei, lumea comunicaţillor îi vor fascina şi îi vor face utili, mai ales începând din luna august. Leii născuţi între anii 1970 şi 1977 trebuie să evite să facă datorii.

In ceea ce priveşte munca şi banii, unele dintre proiectele lor vor fi mai greu de realizat din lipsă de credite şi din cauza unor întârzieri, dar dacă vor obţine ajutorul unor apropiati, dacă nu vor acţiona singuri, dacă vor avea un plan bun, vor duce totul cu bine la bun sfârşit. Leii născuţi înainte de 1970 şi după 1977 vor avea parte de noroc, începând cu luna august. Unele dintre proiectele lor se vor realiza mai greu, dar începând din august, totul va merge mai uşor. Inceputul de an este mai greu în caz că trebuie să obţină un permis de conducere, examene sau că trebuie să obţină o autorizaţie. Vor constata că apar unele obstacole, dar până la urmă vor reuşi să le surmonteze. Dacă sunt angajaţi la stat, Leii trebuie să fie prudenţi, fiindcă există persoane ce vor să-i corupă. In caz că vor să-şi apere drepturile, trebuie să se asigure că au toate atuurile necesare. In materie de dragoste, începutul anului nu promite mari schimbări, chiar dacă trebuie să-şi facă ordine în sentimente, mai ales dacă au suferit esecuri în ultimele luni. Incepând din luna aprilie, apar momente mai bune, urmate însă de ezitări între mai şi august. Va trebui ca o persoană să se elibereze de ceva. Incepând din luna august, toate speranţele sunt permise. Leii îşi vor putea face toate proiectele pe care le doresc. August, octombrie si decembrie le vor da multe şanse si fecunditate. Jupiter îi va aduce „la locul cuvenit”. Mulţi Lei vor putea deveni părinţi sau bunici. Va fi un an bun pentru călătorii. Leii căsătoriţi vor trece printr-o perioadă mai dificilă la începutul anului, dar totul va fi trecut cu bine.

In ceea ce priveşte sănătatea, în anul 2020, Leii trebuie să fie prudenţi, mai ales până în luna august. Să evite excesele alimentare si excesele de băutură. Dar, începând cu luna august, îşi vor reîncărca bateriile. Magnetismul şi energia lor vor fi din ce în ce mai bune. Intre martie si iunie trebuie să fie mai prudenţi în exercitarea profesiei.

Trăsături generale ale Leilor

Leii sunt foarte mândrii si axaţi pe acţiune. Dacă au ghinionul să-şi piardă motivarea, sunt înclinaţi spre o „nevroză de eşec”. Totuşi, ştiu să treacă peste eşecuri, dând dovadă chiar de tenacitate. Suferă mult când este o mare diferenţă între vis şi realitate. Sunt foarte exigenţi, atât cu ei inşişi, cât şi cu alţii. Leilor li se reproşează că sunt egocentrişti. In tot ceea ce intreprind au tendinţa să fie preocupaţi mai mult de ei înşişi. Aduc inspiraţie celor din jur, le stimulează dinamismul. Incearcă să iasă mereu în faţă, să se remarce. Dar, uneori, celor din jur le vine greu să accepte rolul de pioni pe tabla lor de şah. Şi ei aspiră la poziţiile cele mai înalte. Acceptă orgoliul lor legitim, dar reacţionează negativ când acesta se transformă în vanitate.

Printre defectele Leilor se numără temperamentul coleric, care-i face să explodeze uneori în crize de furie, devastatoare, care spulberă totul în jur. De asemenea, dau dovadă de orgoliu, ce poate ajunge despotism.

O altă faţetă a Leilor ne prezintă persoane capabile de mari sentimente, de mare nobleţe, fără urmă de meschinărie, cu un puternic simţ al dreptăţii si un idealism plin de mărinimie. Dau dovadă de sinceritate și corectitudine. Inteligenţa lor aparte le permite să rezolve prompt orice problernă. Posedă un remarcabil spirit de sinteză, un viu apetit de creaţie. De remarcat, de asemenea, curajul, autoritatea, un puternic magnetism personal care le conferă ascendentul asupra celorlalţi. Sunt generoşi, entuziaşti, energici. Au nu numai dorinţa, ci şi capacitatea de a comanda. Sunt în centrul atenţiei si le place acest lucru, asumându-şi cu usurinţă responsabilităţi. Leii au tendinţe autoritare, dar sunt toleraţi de cei din jur, fiindcă li se recunoaşte valoarea. În toate cazurile, au nevoie de succes mai mult decât nativii altor semne. Eşecurile repetate îi distrug şi se refac cu mare greutate. Le place mult concretul si stabilul pentru a se simţi în largul lor.

In plan profesional, orice nativ din semnul Leului aspiră la depăşirea condiţiei de origine. Se îndreaptă spre activităţi care le asigură autoritatea, responsabilitatea şi independenţa, cel puţin relative. Nu sunt înzestraţi pentru activităţi meticuloase. Într-un post de simplu executant, nu se simt în largul lor, decât dacă această activitate include creaţia artistică. În absenţa unor indicaţii contrarii, se pot angaja într-o vastă luptă care le va aduce succes, confort si opulenţă materială. Pot fi buni oameni de afaceri, manageri, bancheri. Afacerile, băncile sunt sectoarele de activitate în care se simt cel mai în largul lor. La nivel mai modest, pot exploata talentul altora, conducând galerii de artă, remarcându-se în vânzarea de obiecte pretioase, comerţul de lux, publicitate, meserii care pot manipula un public anonim. Când sunt atrasi de o activitate, o idee, un proiect, pot depune un efort uriaş. Resping mediocritatea, pe care nu o acceptă nici în cazul lor propriu, nici în cazul altora. În aparenţă, Leii au mult şarm.

Constituţia lor solidă, marea lor vitalitate, capacitatea lor de rezistenţă uluitoare fac din ei adevărate forţe a naturii. Posedă totodată calităţi fizice de alergători de fond şi de sprinteri. Ca toată lumea, leii posedă totuşi şi puncte slabe, au unele organe mai fragile. Sunt fragili în special în ceea ce priveste inima şi sistemul circulator. Sunt anxiosi, mai ales dacă trebuie să facă faţă la responsabilităţi. Somnul li se deteriorează cu anii. Totusi, au o rezistenţă remarcabilă şi îşi epuizează auditoriul prin exigentă. Dar trebuie să învete să se oprească, să-şi acorde nnomente de destindiere sau să-şi schimbe activitatea, când le aduce prejudicii. Leii pot avea şi probleme cu spatele cu coloana vertebrală. Insă formidabila lor voinţă de a învinge îi va ajuta să învingă orice rău.

Li se recomandă Leilor să evite excesul de carne şi de alcool şi orice risc legat de tensiunea arterială. Trebuie să bea sucuri de fructe proaspete, de portocală şi grepfruit, să mănânce fructe uscate, care conţin zahăr natural, aliment energetic de care are mare nevoie. Trebuie să nu le lipsească usturoiul, care are un efect hipotensiv. Să mănânce măsline, morcovi, foarte buni pentru vedere, roşii, sfeclă roşie, grâu încolţit cereale; Sportul este un excelent mijloc de a străluci, utilizând eficace energia debordată a Leilor.

Ei sunt adesea axaţi pe competiţie, vor să reuşească si să se impună. Yoga este de asemenea benefică pentru Lei, excelentă pentru sistemul nervos şi recuperarea energiei.

De asemenea, Leii fac orice pentru a se face iubiţi. Când sunt îndrăgostiţi, sunt capabili de o mare generozitate de cea mai mare sinceritate, de mari eforturi, deoarece au nevoie ca partenerul (partenera) să-i considere unici, excepţionali, de neînlocuit. Insă le este greu să se adapteze cu alţii şi cu o anumită persoană, în special. Trebuie ca partenerul (partenera) să dea dovadă de multă elasticitate, pentru a-i ajuta să se adapteze. În plus, ca orice actori cum sunt Leii, au nevoie de un public mereu disponibil. Si ce public este mai constant disponibil decât persoanele cu care işi împart existenţa.

Cum Leul gândeşte mereu în termeni de raporturi de forţă, esenţialul este ca partenerul (partenera) să-i demonstreze că e de partea sa şi nu este un concurent sau un duşman. Foarte exclusiv leul va scoate foc dacă cineva îndrăzneşte să-l facă gelos. El vrea să fie şi să rămână pentru celălalt centrul lumii.

In dragoste este excesiv de generos, dar cere admiraţie deplină. Pasiunea joacă un rol esenţial în destinul său amoros. Aceasta poate fi solidă şi durabilă, chiar dacă pare adesea lunecos. Foarte posesiv, preferă să renunţe, în caz că nu poate domina partenerul (partenera). Viaţa sa sentimentală va fi mai armonioasă, dacă va da dovadă de mai multă înţelegere pentru ceilalţi. Ambiţia si interesul se amestecă adesea în afacerile sale sentimentale, dar nu ar fi corect să se creadă că îi lipseşte romantismul. Dotat cu un puternic „magnetism”, este foarte pretenţios în alegerea partenerului (partenerei). Dintre toţi pretendenţii care se inghesuie la picioarele Leului, cu greu se va decide până va alege sufletul pereche. Când Leul rămâne celibatar, o face pentru că aşa a vrut şi aşa a decis. Are tendinţa de a tinti atât de sus când işi alege un partener (parteneră), încât va găsi cu mare greutate acea perlă rară pe care o caută.

Fecioară (24 August – 23 Septembrie)

Zodia Fecioara

Acest an va fi cel al reconcilierilor, fiind extrem de favorabil rezolvării unor tensiuni familale mai vechi. De asemenea, este posibil ca nativii acestei zodii să reîntâlnească prieteni vechi cu care nu se mai văzuseră de ani şi ani de zile. Reluarea legăturilor cu prietenii „pierduţi” este extrem de probabilă în cazul Fecioarelor născute în perioada 1970-1977. Planeta Jupiter va incita nativii acestei zodii să demareze proiecte interesante, încă de la începutul anului şi face probabilă o sarcină în anturaj, sau chiar în familie.

Acest an va fi extrem de favorabil si din punct de vedere profesional. Fecioarele se vor afla într-o perioadă în care, cu puţină atenţie, ar putea să obţină o promovare importantă. Domeniile în care nativii acestei zodii pot înregistra succese deosebite sunt: afaceri imobiliare, IT şi orice gen de afacere familială. De asemenea, este indicat ca nativii din Fecioară să intre în orice afacere în domeniul arhitecturii, bancar, justiţie, pentru că, datorită noilor legăturii astfel create, vor putea să promoveze profesional foarte mult. Planeta Saturn le va proteja pe Fecioare tot acest an şi le va ajuta să obţină o funcţie importantă şi chiar una de conducere. In ceea ce priveşte viaţa afectivă, în cazul în care nativii din Fecioară se află în căutarea unui partener de viaţă, ei vor trebui să facă unele compromisuri. Este posibil ca femeia/bărbatul vieţii sale să aibă un copil dintr-o altă căsătorie de care trebuie să aibă grijă, sau alte obligaţii de acest fel. Dacă nativii acestei zodii şi-au creat deja o familie, acest an le va fi favorabil să rezolve o serie de tensiuni ce s-au adunat de-a lungul timpului.

Fecioarele născute înainte de 1970 îşi vor vedea copiii, acum adulţi, gata să ia viaţa în piept pe cont propriu. Aceasta va duce la o multitudine de sentimente si trăiri, care, până la urmă, vor fi de satisfacţie. Insă, nativii din Fecioară trebuie să acorde foarte multă atenţie vieţii de cuplu, pentru că dacă nu vor reuşi să rezerve zilnic timp pentru partenerul de viaţă, ar putea ajunge la un moment de criză. De aceea este bine ca în fiecare zi, Fecioarele să se gândescă cum ar putea petrece câteva clipe valoroase alături de partener. Există riscul ca neglijenţa să lase loc trădării.

In ceea ce priveşte sănătatea, Fecioarele se vor bucura de un an bun, fiind expuşi doar la răniri superficiale, poate chiar la locul de muncă. De asemenea, nativii acestei zodii se vor confrunta cu perioade tensionate şi stresante, de aceea este bine să găsească o modalitate de relaxare şi de detensionare, cel mai indicat fiind să încerce să le caute în sânul familiei sau prin activităţi realizate cu prieteni apropiaţi.

Trasături generale ale Fecioarelor

Fecioarele sunt persoane discrete, introvertite şi care reuşesc să se facă inţelese cu uşurinţă. De aceea, nu este de aşteptat din partea acesţor persoane manifestări pasionale şi sentimentale. Insă, ca o compensaţie, nativii acestei zodii sunt dotaţi cu atenţie, simţ practic şi discenământ. Fecioarele au un simţ critic extrem de dezvoltat şi dispun de o luciditate care ii ajută să rezolve orice probleme legate de imediat, de concret.

Zodia Fecioarei este considerată a fi una dintre cele mai privilegiate din Zodiac. Nativii acesteia sunt născuţi pentru a se bucura de viaţă, pentru că sunt extrem de norocoşi. Ei reuşesc să fie în locul potrivit, la momentul potrivit. Astfel, viaţa Fecioarelor este în general uşoară şi plăcută, cel puţin pe plan material. Iubitori de confort şi plăcere şi având sânge albastru în vene, nativii din fecioară iubesc luxul. Cu cât mai mult cu atât mai bine. În general, Fecioarele au nevoie de un suport material consistent pentru a-şi pune în valoare capacităţile intelectuale şi pentru a se bucura de viaţă. Pentru unii însă, nativii din Fecioară par egoişti şi uneori ei chiar sunt, pentru că preferă impună vieţii un ritm personal, diferit de al celorlalţi. Si, de obicei acest ritm este relativ mai lent, pentru că Fecioarele au nevoie de un interval mai lung pentru a înţelege şi pentru a lua decizii. Dar asta nu pentru că sunt mai încete, ci pentru că şi cel mai mărunt lucru trebuie făcut cu minuţiozitate, şi, dacă se poate, perfect. Fecioarele iubesc lectura, şi asta datorită faptului că sunt persoane curioase. De asemenea, le place să colecţioneze diferite lucruri.

Din punct de vedere intelectual, nativii acestei zodii sunt puţin superficiali fiind interesaţi în absolut tot ce există pe planetă, însă memoria de care dispun acoperă aceste lipsuri. În aceste persoane se întâlneşte de asemenea un amestec interesant de scepticism şi sensibilitate, care îi face să oscileze între sarcasm şi superstiţie. Revolta însă nu face parte din natura nativilor din Fecioară. Soarta este acceptată, astfel că Fecioarele îndură cu înţelepciune, chiar cu o seninătate filosofică, orice dificultate.

Nativii din Fecioară au darul de a seduce si de a-şi creea legături personale cu o uşurinţă remarcabilă. Insă tot ce nu este neplanificat îi deranjează, fiind uneori adevăraţi maniaci. Totuşi, în situaţii limită Fecioarele dau dovadă de spirit de iniţiativă şi găsesc cu uşurinţă cea mai bună soluţie. Insă, atunci când iau controlul asupra situaţiei, tind să ignore sfaturile sau opiniile celorlati, de aceea nativii din Fecioară sunt consideraţi a fi extrem de egoişti.

Nativii acestei zodii se îndrăgostesc de meseria lor, care devine de multe ori principalul scop în viaţă. Stilul lor de muncă este metodic, solitar si minuţios. In general, Fecioarele tin cont de ierarhii, au raporturi corecte cu superiorii însă sunt un pic prea exigenţi cu subordonaţii. Ceea ce îi limitează în general este insecuritatea, neîncrederea în propriile forţe. De aceea, unele Fecioare tind să se plafoneze în meserii sub capacităţile lor. Este indicat încerce mereu mai mult şi să aibă încredere în capacităţile lor, pentru că nativii din Fecioară sunt puternici, organizaţi şi muncitori având de asemenea, o capacitate de înţelegere nemaiîntâlnită. Astfel, Fecioarele sunt cei mai buni angajaţi şi dacă vor avea încredere în ele, vor cunoaşte o ascensiune profesională de invidiat. Domeniile de activitate care se potrivesc acestor persoane sunt cele care cer concentrare, precizie şi răbdare. Astfel Fecioarele pot excela ca IT-isti, electronişti, chimişti, biologi. De asemenea, nativii din această zodie se pot dedica meseriilor „altruiste”: medicină umană şi veterinară, farmacie şi orice altă poziţie în care este de ajutor semenilor lor.

Din punct de vedere al sănătăţii, Fecioarele trebuie să fie atente cu sistemul digestiv, fiind preciispuse la dureri cronice. În perioadele de stres şi tensiune, nativii acestei zodii sunt predispuşi să aibă probleme respiratorii şi dermatologice. Astfel că este indicat să ia în considerare aceste semnale de alarmă şi să ia o pauză sau cel puţin să încerce să se relaxeze, înainte ca aceste afecţiuni să se agraveze. Una dintre metodele cele mai bune de a preveni sau a trata diferite afecţiuni este un regim sănătos. Este indicat ca Fecioarele să elimine din alimentaţie toate alimentele care provoacă fermentaţie intestinală şi alimentele prea grele sau prea condimentate. Pentru a fi sănătoase, Fecioarele trebuie să consume germeni de grâu, stafide, cereale, mere si cât mai multe salate de crudităţi. Insă nu trebuie să facă abuz de legumele verzi. Pentru că nativii acestei zodii nu sunt atrasi de sport este indicat ca cel puţin să facă plimbări lungi în natură. Un mars înainte de culcare îi va ajuta să evite problemele digestive şi să aibă un somn mai bun. Două dintre sporturile care se potrivesc şi ar fi benefice nativilor din Fecioară sunt înnotul si tenisul de masă. Homeopatia şi acupunctura sunt de asemenea indicate în cazul unor afecţiuni uşoare, însă Fecioarele optează în general pentru medicaţia clasică, având o adevărată farmacie acasă.

In ceea ce priveşte viaţa sentimentală, Fecioarele sunt extrem de rezervate, considerând că orice pasiune este periculoasă. Nativii din această zodie nu se lasă furaţi de imaginaţie si iubire, chiar si aici fiind calculaţi si meticuloşi, iubindu-şi în mod raţional partenerul de viaţă. Din această cauză însă, Fecioarele îşi periclitează viaţa amoroasă. Fiind mereu preocupati de munca lor, si de alte astfel de probleme „concrete”, nativii acestei zodii trec uneori prin viaţă fără să trăiască o pasiune adevărată. De aceea, este indicat să-şi dea frâu liber imaginaţiei să dedice mai mult timp unei relatii de cuplu, care i-ar putea aduce multe satisfacţii. Altfel, Fecioarele vor trece prin perioade lungi de singurătate şi decepţii, pentru că li se pare că nimeni nu se ridică la nivelul lor. Până la urmă însă, Fecioarele sunt familiste, îşi doresc linistea si stabilitatea unei familii şi, într-un final, se decid să se stabilească alături de cineva. Insă acel cineva trebuie să aibă toate calităţile din lume: răbdare, înţelegere şi supunere.

Balanţă  (23 Septembrie – 22 Octombrie)

Zodia Balanta

Previziuni

Începutul anului 2020 va fi favorabil nativilor din Balanţă, mai ales celor născuţi după anul 1985, astfel că aceştia vor „inregistra succese pe plan afectiv si profesional. Pentru a reuşi în plan afectiv, Balanţele trebuie să aibă răbdare şi să nu forţeze lucrurile. Este posibil ca această persoană să fie întâlnită la locul de muncă si o relaţie de prietenie să se transforme treptat într-o adevărată poveste de dragoste.

Călătorii şi bani? Pe durata întregului an, nativii din Balanţă vor avea numeroase prilejuri de a călătorii. Afacerile în domeniul trasportului, al creaţiei, turismului, comerţului internaţional vor fi de asemenea favorizate de astre.

In luna august, Balanţele se vor bucura de realizări profesionale, işi vor schimba locul de muncă sau chiar vor fi promovate. Iar dacă nativii acestei zodii vor fi dechişi schimbărilor, dacă îşi vor lărgi cercul de prieteni si dacă vor căuta să-şi cunoască mai bine colegii de la serviciu, vor avea parte de foarte multe surprize plăcute. În prima jumătate a anului, Balanţele nu vor avea prea mult timp pentru viaţa sentimentală sau pur şi simplu vor neglija acest aspect. De asemenea, este posibil ca nativii din Balanţă să fie tentaţi să se implice într-o relatie amoroasă la locul de muncă, însă trebuie să aibă grijă ca aceasta să nu creeze un conflict de interese. In aprilie, un prieten sau un membru al familiei va avea nevoie de ajutorul Balanţelor, care trebuie să se bazeze pe intuiţie pentru a le da cele mai bune sfaturi. O relaţie de prietenie ce va începe în primăvară este posibil să se transforme până în august într-o furtunoasă relaţie de dragoste.

Lunile aprilie, august, octombrie si decembrie sunt favorabile căsătoriei, persoanele necăsătorite putând să pună bazele unei familii, iar cele care deja sunt „căsătorite vor cunoaste un nou început în relaţia lor. In acelaşi timp, Balanţele vor relua legăturile cu membrii ai familiei pe care nu i-au văzut de mult timp. De asemenea, o sarcină sau o adopţie sunt favorizate de astre în aprilie, august – octombrie şi decembrie. In ceea ce priveşte problemele de sănătate, Balanţele născute în perioada 1979-1985 ar putea avea probleme cu spatele din cauza unui efort excesiv sau al poziţiei incorecte. De asemnea, este posibil ca nativii acestei zodii să fie chemaţi la patul unei rude apropiate ce se va îmbolnăvi. In cazul în care Balanţele vor călători, este indicat să aibă grijă de calitatea hranei si a apei pe care o consumă, fiind expuse la toxiifecţii alimetare. Astfel că, dacă nativii acestei zodii se vor deplasa în locuri „exotice”, este bine să se asigure că şi-au făcut toate vaccinurile necesare. In acest an Balanţele vor avea nevoie mai mult ca niciodată să fie ascultate, înţelese şi apreciate.

Trasaturi generale ale Balantelor

Având un suflet tandru, sensibil, o personalitate încîntătoare, nativii acestei zodii pun mare preţ pe părerea celorlalţi. În general, Balanţele vor fi pline de elan şi dinamism, angrenându-se în activităţi altruiste, idealiste şi filantropice. Frumuseţea, în toate formele ei, îi atrage, iar violenţa si dezordinea îi deranjează mai mult în acest an. Nativii din Balanţă sunt persoane care acţionează din inimă, dar şi cu discernământ, care caută o viaţă bună, care işi iubesc prietenii şi doresc cu sinceritate să facă din această lume un loc mai bun. Ei acceptă oamenii aşa cum sunt, cu defectele şi calităţile lor. Sunt persoane extem de agreabile, iar în acest an nativii acestei zodii îşi vor face noi prietenii şi îi vor ajuta foarte mult pe cei mai vechi, fiind mereu lângă ei cu un sfat bun.

Cea mai puternică trăsătură de caracter este perspicacitatea. Datorită unui intelect subtil, Balanţele reuşesc să intre în miezul tuturor problemelor, găsind soluţia optimă, de multe ori venind cu idei de geniu. Datorită faptului că sunt întodeauna cu un pas înaintea vremurilor, Balanţele sunt deseori privite ca nişte persoane originale, chiar excentrice, căzând victime scandalurilor, provocate de lipsa de înţelegere a anturajului. De aceea este bine ca nativii acestei zodii să-şi controleze ceea ce altii ar putea lua drept vanitate. De exemplu, Balanţelor ie place să se îmbrace intr-un mod mai extravagant, să utilizeze poate prea mult parfum si să facă uz de alte artificii. Exagerarea în acest domeniu este însă privită cu invidie de ceilalți şi nu este înţeleasă, putând fi o sursă de conflict. Balanţele au o nevoie continuă de a se exprima, de a face noi cunoştiinţe, de a visa pur şi simplu, de aceea le este mai greu să se adapteze unei rutine sau unei discipline. Există şi tendinţa de a despica prea mult firul în patru, ceea ce ar putea duce la griji nejustificate si chiar la depresii. Astfel că Balanţele trebuie să aibă grijă să privească lucrurile cu seninătate.

De asemenea, Balantele plasează deseori pe primul loc reuşita sentimentală în faţa celei profesionale, şi asta fără măcar să fie conştiente. Din această cauză uneori, nativii acestei zodii nu se mobilizează suficient şi nu depun un efort susţinut în munca lor, ceea ce le-ar putea aduce deservicii. Balanţele iubesc tot ceea ce este frumos si au o sensibilitate estetică ce le-ar putea ajuta să aibă succes meserie artistică: pictură, decoraţii, interioare, styling, coafură, tapiserie, etc..

De asemenea, Balanţele ar putea fi fericite cu o slujbă într-o galerie de artă, pentru că au simţul frumosului şi un gust desăvârşit. In general, orice meserie care are legătură cu frumosul este potrivită nativilor acestor zodii. Mulţi dansatori celebri au fost născuţi sub acest semn, pentru că, fiind unic narcisiste, balanţele au devoie să se privească, dar şi să fie admirate. Carierele în drept sunt de asemenea favorizate de astre, Balanţa fiind semnul echilibrului şi al justiţiei prin excelenţă.

In ceea ce priveşte sănătatea, nativii acestei zodii sunt în general persoane robuste, rezistente, însă sunt prea emotive si sensibile. De aceea, este bine să evite şocurile de orice natură, în special din partea prietenilor şi a celor apropiaţi. Insă, această constituţie are si părtile ei bune, atunci când se simte iubit, un nativ Balanţă devine plin de energie şi işi regăseşte cu uşurinţă echilibrul psihic şi fizic. De asemenea, Balanţele trebuie să evite să-şi dea frâu liber poftelor, pentru că excesele le-ar putea afecta sănătatea. Dulciurile, vinul şi grăsimile, mult apreciate de nativii acestei zodii, îi predispune la afecţiuni hepatice, la obezitate şi diabet. Deci este indicată supravegherea dietei şi alegerea unui stil de viaţă sănătos si chiar, o lună pe an, să se limiteze la a consuma fructe şi legume proaspete, peşte şi doi litri de apă zilnic, pentru a-şi curăţa organismul şi a preveni insă, idicaţia de a consuma multe lichide trebuie urmată pe tot parcursul anului, pentru că Balanţele au o sensibilitate mai mare a rinichilor. O altă recomandare este efectuarea de exerciţii fizice regulate. Patinajul fiind de exemplu un sport elegant care se potriveşte simţului estetic al nativilor acestei zodii. Gimnastica, înotul şi dansul sunt la fel de indicate, pentru menţinerea unui organism sănătos. O altă problemă cu care se confruntă Balanţele este anxietatea latentă căreia nu reuşesc în general să-i facă faţă. Aceste persoane trebuie să aibă grijă să nu încerce să-si rezolve problemele apelând la medicaţia obişnuită: calmante, somnifere, pentru că nu vor face altceva decât să devină dependente. Cea mai bună soluţie este să facă apel la metode mai puţin obişnuite, cum ar fi yoga, masajul, reflexoterapia, tehnicile de relaxare.

O altă caracteristică a acestei zodii este acea că nativii din Balanţă pun pe primul loc viaţa sentimentală. Întreaga existenţă este practic bazată pe sentimente şi satisfacerea simţurilor. Atunci când Balanţele iubesc, ele încearcă să-l inţeleagă pe cei sau cea de lângă ele. Insă, în acelaşi timp, cer să fie înţelese şi să li se acorde foarte multă atenţie.

Partenerul ideal pentru o Balanţă este acela care este capabil acorde foarte multă atenţie, să o susţină şi să o flateze. Acesta trebuie să ştie să-l facă pe nativul acestei zodii să simtă că este centrul universului sau, măcar, singura persoană care îl interesează. Dacă se simte neglijat, un nativ din Balanţă devine o cu totul altă persoană: deprimat, morocănos, suspicios. De aceea, este indicat ca Balanţele să nu se implice într-o relaţie de lungă durată decât dacă sunt siguri că persoana aleasă este într-adevăr cea potrivită, care să le ofere comfortul sufletesc de care au nevoie. Şi asta în special pentru că, temându-se să nu îi rănească pe cei de alături, Balanţele fac compromisuri cu propria persoană.

Alegerea partenerului este cu atât mai importantă, cu cât Balanţele pun mare importanţă pe viaţa de cuplu, acesta fiind unul dintre puţinele semne care se pot bucura de o căsătorie de durată şi armonioasă.

Nativii din Balanţă sunt persoane cu care este deosebit de plăcut să trăieşti, dar doar atunci când le răspunzi cerinţelor şi le creezi un mediu familial de care au nevoie: cald, plin de atenţie şi iubire. Este adevărat că Balanţele nu excelează în a fi fideli, însă aventurile acestora sunt motivate doar de dorinţa de schimbare sau de o decepţie pe care au suferit-o din partea partenerului. Totuşi, în general, Balanţele preferă să rămână fidele partenerului de viaţă, cerând însă acelaşi lucru din partea acestuia.

Scorpion (23 Octombrie – 21 Noiembrie)

Zodia Scorpion

Previziuni

Pentru nativii zodiei Scorpionului, anul 2020 va aduce foarte mari succese pe plan financiar. Acest Iucru va schimba total viziunea lor asupra vieţii şi îi va face să se simtă mai bine, cel puţin dintr-un punct de vedere. Întreg anul ce va veni se va afla sub semnul curajului, al riscului şi al bogăţiei. Persoanele Scorpion angrenate în procese vor avea, în 2020, câştig de cauză. Şi nu numai atât. Ele se vor putea alege de pe urma câştigării proceselor aflate pe rol si cu o sumă frumuşică de bani. 2020 va fi un an foarte bun si pentru Scorpionii implicaţi în procese privind moştenirile, bunurile mobile şi imobile, precum şi pentru cei care îşi revendică anumite drepturi.

Deşi la inceputul anului viitor vor apărea unele dificultăţi financiare în familie, ele vor fi depăşite destul de rapid de cei născuţi sub semnul zodiacal al Scorpionului. Tot ei sunt cei care vor avea şansa de a se afirma pe plan profesional, ceea ce le va aduce, fie o promovare, fie o considerabilă mărire de salariu. Cu încrederea si banii căpătaţi în urma muncii prestate şi neapărat cu sprijinul celor din jur, Scorpionii se pot gândi chiar să înceapă o afacere pe cont propriu. Aveţi mare grijă cu cine vă asociaţi si cât anume din ceea ce ştiţi le spuneţi celor din jur. Nu toţi oamenii sunt aşa cum par la început. Eforturile vă vor fi răsplătite la sfârşitul verii 2020, aşa cum meritaţi. Pe plan sentimental, sunteţi pus(ă) în faţa unei mari dileme: persoana impreună cu care v-aţi dori să fiţi este sau nu disponibilă pentru a se implica într-o relaţie serioasă si de lungă durată cu Dvs?

Dacă aveti deja o relaţie de cuplu şi partenerul(a) vă cam neglijează de la un timp încoace, a sosit vremea sa îi alungaţi orice urmă de îndoială şi să-i demonstraţi în mod sincer şi deschis cât de mult îl(o) iubiţi. Pe de altă parte, începutul noului an vă îndeamnă la dragoste şi trebuie să daţi curs propunerilor tentante care vor veni din partea jumătăţii Dvs. sau a prietenului(ei), în ciuda ezitărilor, inerente uneori. Deşi munca este pe primul loc în viaţa Scorpionilor pe întreg parcursul anului viitor, va trebui să vă oferiţi din când în când si câte o perioadă de odihnă pentru a vă reîncărca bateriile. Anumite persoane vor fi tentate să dezvolte o relaţie sentimentală la locul de muncă, ceea ce va duce la declanşarea unui conflict de interese. Referitor la sănătate, vă putem spune că nu vor apărea probleme majore, cu excepţia unor stări de depresie uşoară, obişnuite după încheierea Sărbătorilor de iarnă sau a concediului de odihnă. La serviciu este bine să staţi în banca Dvs., iar dacă ceva vă nemulţumeşte, ar fi de dorit să o spuneţi pe un ton calm pentru a nu trezi antipatie în rândul colegilor de birou. Dacă vă desfăşuraţi activitatea în domeniul siguranţei publice, va trebui să daţi dovadă de mult sânge rece pentru ca întâmplările din jur să nu vă afecteze viaţa. Pe cât posibil, incercaţi să vă păstraţi calmul şi nu vă lăsaţi dus de val.

Trăsături generale ale Scorpionilor

Este foarte greu ca cineva să vă citească în gânduri sau să bănuiască adevăratele Dvs. sentimente ori intenţii. Toţi însă judecă după ceea ce faceţi. În general vă plac secretele şi aveţi impresia că îi puteţi controla pe ceilalţi, că ştiţi ce-şi doresc, fără a trezi nici un fel de bănuială. Un lucru este cert: nu vă place să vă lăsaţi dominaţi de cei din jur. Aţi ştiut întotdeauna să dejucaţi tentativele celorlalţi de a vă face rău. Nu-i mai puţin adevărat că si intuiţia v-a dat o mână de ajutor. Nu vă trebuie decât o dovadă, cât de mică, ce v-ar confirma bănuielile, pentru ca duşmanii să se ferească din calea Dvs.

Increderea este una dintre valorile foarte importante pentru un Scorpion. În ciuda indiferenţei, egoismului sau a unei atitudini de nemulţumire pe care le afişaţi de cele mai multe ori, sunteţi o persoană sensibilă. Inconştientul joacă un rol foarte important în formarea personalităţii unui nativ Scorpion. Ar trebui să începeţi să învăţaţi, dacă n-aţi făcut-o până acum, să mai respectaţi şi regulile care vi se impun, chiar dacă se spune că o regulă a fost creată pentru a fi încălcată.

Veţi depăşi orice obstacol ivit în 2020 datorită voinţei de fier pe care o aveţi sau rezistenţei cu care v-a înzestrat natura. Mulţi vor fi poate uimiţi să vă vadă renăscând din propria cenuşă. O altă recomandare de reţinut pentru anul viitor este să nu mai încercaţi din răsputeri să vă autodistrugeţi. Folosiţi-vă energia pe care o aveţi în scopuri pozitive. Nu vă bazaţi mereu doar pe imaginaţie. Nu uitaţi ea vă poate juca uneori feste. Lucid şi bineintenţionat, un Scorpion va da întotdeauna dovadă de sânge rece tocmai atunci când situaţia o cere mai mult. Dacă vă asumaţi orice riscuri pentru a depăşi o situaţie nu trebuie întotdeauna să forţaţi mâna destinului.

Nici o meserie nu este prea grea pentru un Scorpion veritabil. Orice activitate aţi presta, anul ce bate la uşă vă va aduce multe realizări pe plan profesional. Aveţi însă grijă ce faceţi cu pericolele în care vă place la nebunie să intraţi. In cazul în care emulaţia creatoare reprezintă un real stimulent pentru Dvs., egoismul ce vă este specific vă va da serios de furcă atunci când veti dori să vă integraţi într-un grup. Cu toate că doriţi mereu să fiţi pe cont propriu, uneori nu strică să colaboraţi cu cineva care v-ar putea ajuta în ceea ce v-ati propus. Profesiile preferate ale unui Scorpion sunt legate mai ales de domeniul medical. Asta nu înseamnă că nu a-ţi putea să vă puneţi în valoare inteligenţa si perspicacitatea şi in alte meserii precum cere de detectiv, psihiatru sau psiholog, avocat, pictor, compozitor sau sculptor. Aveţi o rezistentă fizică de invidiat, ceea ce vă permite fără probleme să vă folosiţi la maximum puterea de muncă pe care o aveţi.

Nici cu sănătatea nu aveţi de furcă, aşa că aveţi toate condiţiile pentru a munci bine și a primi recompensele cuvenite. In corpul Dvs. zace o misterioasă alchimie ce vă permite să găsiţi în necazuri o impresionantă forţă de autoregenerare. Aveţi mare grijă la gestionarea gândurilor interioare care, la un moment dat, ar putea să vă dea bătăi de cap inutile, ca să nu mai vorbim de eventuale tulburări ale stării de sănătate. Ţineţi minte că cel mai mare duşman omului este, de cele mai multe ori, chiar el însuşi. Mare atenţie şi la ce mîncaţi, mai ales în perioada Sărbătorilor de iarnă. Refractar din fire la sfaturile altora, riscaţi să mâncati pe săturate orice si oriunde fără a mai ţine cont de regimul de slăbire pe care v-aţi hotărit să-l ţineţi de ceva vreme. Şi asta, pentru ce? Pentru a le face altora în ciudă? Zău, nu merită. Mâncaţi puţin şi des. Aţi uitat că vă aşteaptă un an plin de lucruri frumoase? Evitaţi excitantele şi condimentele de orice fel. Dacă după sărbători vi se pare că aţi luat prea mult în greutate, cel mai bun remediu ar fi să vă reluaţi programul zilnic de gimnastică, pe care l-aţi cam neglijat în zilele de sărbătoare. N-ar strica nici câteva ore petrecute în apa unei piscine. Cu spiritul întrepinzător şi pofta de viaţă pe care le aveţi, veţi găsi o soluţie convenabilă de a da jos kilogramele în plus acumulate.

Pe plan sentimental, toate premisele sunt create pentru a da frâu liber pasiunii nebune pe care aţi tăcut-o de la un timp încoace pentru o anumită persoană. Dragostea simţită de un Scorpion pentru un partener de sex opus nu poate avea decât următoarele atribute: pasiune puternică, exigenţă si intensitate. Bărbatul sau femeia care vă va sta alături va trebui să se obişnuiască rapid cu felul unui nativ Scorpion de a înţelege iubirea. El(ea) trebuie să înţelegă de la bun început că fidelitatea este cel mai important lucru într-o relaţie cu o persoană născută sub semnul zodiacal al Scorpionului. Uneori, Scorpionii ar trebui să renunţe la actele de gelozie „întemeiate” doar pe simple bănuieli. Partenerul(a) Dvs. de viaţă are dreptul să ştie înainte de a se implica într-o relaţie că sunteţi o persoană extrem de geloasă si de posesivă, dar şi răbdătoare până la anumite limite, pentru a lua o decizie finală în cunoştiinţă de cauză. Viaţa trăită alături de un Scorpion presupune acceptarea unui trai alături de un om căruia îi place să fie în centrul atenţiei, să fie mereu altul, să schimbe mereu câte ceva in viaţa personală a partenerului(ei) şi asumarea riscurilor unor experienţe interesante până la urmă, deşi nu lipsite de dorinţa de a renunţa de cele mai multe ori. Un nativ din Scorpion va trebui să inveţe să accepte că iubirea presupune şi durere, despărțiri, renunţări şi, uneori, chiar drame. Poate ar fi mai bine să mai lăsaţi de la Dvs. dacă vreţi să cuceriţi cu adevărat un bărbat sau o femeie. Cu un Scorpion alături, viaţa nu este niciodată simplă. Ei se contrazic până şi pe ei înşişi. Secretul nu este cel mai bun mijloc de a-ţi clădi şi menţine o relaţie. Mergeţi pe mâna comunicării si veţi vedea totul va fi mult mai uşor decât v-aţi închipuit. Oricum secretele vor ieşi până Ia urmă la iveală şi asta poate strica tot ce v-aţi chinuit să clădiţi până atunci.

In concluzie, în 2020, încercaţi să fiţi mai maleabil(ă), mai conciliant(ă) şi nu cădeţi sub nici un motiv pradă exceselor. Nu riscaţi decât dacă merită! Gândiţi de două ori şi tăiaţi o singură dată!

Sagetător (22 Noiembrie – 21 Decembrie)

Zodia Sagetator

Previziuni 

Anul 2020 va fi un an în care Săgetătorii vor avea succese în tot ceea ce vor întreprinde, tenacitatea şi eforturile pe care le vor depune făcându-i să câştige pe toate planurile, iar tot ceea ce este legat de străinătate, de turism, de călătorii şi de pregătirea profesională va fi pentru ei o sursă de bucurii şi fericire.

Banii şi viaţa profesională? Săgetătorii care s-au născut între 1970 şi 1977 Işi vor cam pune singuri beţe în roate, îndoindu-se puţin de propriile puteri, dar cu grijă şi răbdare vor reuşi să se controleze. Cât despre cei care lucrează în domeniul securităţii publice, vor avea perioade deosebite se vor întâlni cu situaţii particulare, putând chiar participa la un gest eroic, ce va fi recompensat cu onoruri bine meritate.

Atuurile Săgetătorilor care îi vor ajuta în orice împrejurare vor fi umorul, reacţiile rapide instinctul care va trebui să fie ascultat, mai ales de cei născuti înainte de 1970 şi după 1977. Toţi nativii care lucrează în domeniul comunicaţiilor, jurnalismului şi literaturii vor înregistra succese importante, o călătorie în străinătate putându-se dovedi necesară pentru elaborarea unui nou plan de marketing sau pentru promovare. Oricum este sigur că străinătatea va influenţa într-un fel sau altul desfăşurarea evenimentelor din viaţa Săgetătorilor.

Dragoste? Lilith care se găseşte în Peşti _nu a fost niciodată usor de învins de către Săgetători, aceştia trecând printr-o întreagă serie de stări şi emoţii, mai ales în primele trei luni ale anului. Ei nu trebuie însă să îşi piardă speranţa, norii trebuind lăsaţi să treacă… soarele va răsări pentru ei spre vară, când va reapărea o veche dragoste, sau dimpotrivă, o nouă relaţie sentimentală, în străinătate sau cu o persoană din străinătate, lunile august, octombrie şi decembrie fiind cele mai propice acestor evenimente. Cât despre cei ce fac parte deja dintr-un cuplu, o călătorie în Europa este foarte posibilă, de asemenea, în luna august. Ei vor trebui însă să aibă grijă, deoarece cu această ocazie ar putea deveni părinţi…

Sănătate? Majoritatea nativilor născuţi în Săgetător se vor bucura pe parcursul anului care vine de o energie debordantă si de o mare putere de regenerare, dar este indicat ca ei să nu profite prea mult de ea, mai ales din ultima săptămână a anului 2019 până la începutul lunii ianuarie, în primele două săptămâni ale lunii aprilie şi din luna august până la jumătatea lunii octombrie. Marte aflat în careu cu Pluton îi poate arunca pe Săgetători în depresie sau, dimpotrivă, îi poate transforma în nişte temerari, asumându-şi astfel riscuri inutile. Este posibil ca în această perioadă Săgetătorii să fie puţin agresivi, să fie îngrijoraţi de sănătatea cuiva foarte apropiat sau să ajute pe cineva foarte apropiat să treacă printr-o perioadă dificilă.

Trasaturi generale ale Sagetatorilor

Săgetătorii au o latură individualistă foarte pronunţată, în orice nativ existând o nevoie de libertate, care formează simbolul acestui semn. Acest lucru înseamnă că nu va fi uşor să fie puşi la locul lor, şi că vor reacţiona un pic violent la tot ceea ce le pare a fi o directivă prea directă sau restrictivă. Spiritul lor de întreprinzători, dinamismul lor, capacitatea de a vedea lucrurile în perspectivă se acomodează greu cu îngrădirea.

În schimb, cei născuţi sub acest semn adoră responsabilitătile, aspirând mereu să devină propriul lor sef. Lor nu le place să se plaseze în umbra altcuiva, deoarece, în esenţă, se simt destul de liberi şi de puternici pentru a exista prin ei insăşi, şi nu au nevoie de cineva care să-i protejeze sau să-i ghideze, inteligenta nativilor arcaşului putându-se defini mai degrabă lucidă şi logica.

Raporturile Săgetătorilor cu autoritatea de orice fel ar fi – părinţi, profesori, superiori ierarhici, puteri publice, sunt totdeauna un pic sau mai mult tensionate, dar în momentul în care ei înşăşi sunt investiţi cu autoritate, cer celorlaţi să fie foarte ascultători. Entuziaşti până la extreme şi doritori de a reusi în tot ceea ce întreprind, înzestraţi cu capacitatea de a se adapta la toate împrejurările, ei sunt destul de conştienţi de şansele lor de reuşită.

Săgetătorii sunt totuşi emotivi, putând să cadă în depresie în urma unui esec brutal, dar apoi îşi regăsesc fortele pentru a o de la capăt. Natura lor este colerică, se aprinde repede, dar aceste manifestări nu sunt semnul unei ostilităţi, ci doar semnul nevoii de afirmare, iar supărarea este superficială însă în momentul în care supără pe altcineva, vor căuta să obţină iertarea cât mai repede.

Nativii zodiei sunt animaţi de o puternică pasiune, care nu este brutală, ci mai mult manifestându-se ca un foc mocnit ce arde sub cenusă, care degajează mai degrabă căldură decât foc. Ea se traduce prin gustul aventurii si riscului, prin dorinţa de a dobori limitele care le sunt impuse. În viaţa de zi cu zi, Săgetătorii sunt sociabili, veseli şi agreabili, chiar adeseori serviabili, entuziazmul care îl degajă fiind contagios. In raporturile cu ceilalţi, se arată întelegători, concilianţi si toleranţi, fiind în general direcţi în ceea ce spun şi ce fac.

Profesional, Săgetătorii sunt atraşi de două direcţii principale, din cauza dualităţii prezente în personalitea lor. Pe de o parte, sunt preferate carierele ce permit călătoriile, deplasările, sau care sunt legate în sine de noţiunea de călătorie, cum ar fi turismul sau comerţul internaţional. Pe de altă parte, pot câştiga teren invenţiile, raporturile sociale, o carieră de jurist, de magistrat, de legislator fiind perfect compatibile. In general, orice profesie care îi pune în contact cu alţii îi avantajează. Având simţul afacerilor, ei pot reuşi în comerţ sau în comunicaţii, care îi vor pune în contact cu străinii. În toate cazurile, sagetatorii vor căuta să işi păstreze independenţa, şi vor încerca să devină patronii propriilor vieţi, iar dacă sunt funcţionari, nu vor întârzia să ajungă în vârful ierarhiei. Oricum, caracterul sociabil si spiritul de colaborare îi face apţi să lucreze în echipă.

Săgetătorii beneficiază de o constituţie solidă, fiind în posesia unei energii extraordinare. Atât timp cât duc o viaţă echilibrată si sănătoasă, este totul OK, dar din nefericire au doi inamici: natura gurmandă si ficatul slab. Ei oferă astfel un teren propice colesterolului şi grăsimilor, iar săgetătoarele sunt predispuse celulitei.

Semnul Săgetătorului guvernează şoldurile, coapsele şi femurul, părţile care sunt cele mai vulnerabile, nativii acestui semn fiind expuşi la sciatică. O atentie sporită ar trebui să aibă cei ce practică skiul şi echitaţia. Pentru a fi sănătoşi, ei trebuie să evite excesele de mâncare, de băutură şi de somn, şi să facă măcar 10 minute de exerciţii pe zi.

O caracteristică principală a zodiei este optimismul, cei născuţi sub acest semn fiind convinşi că s-au născut ca să se bucure de viaţă. Animaţi de un moral de fier, iubesc mişcarea, sporturile extreme, echitaţia şi skiul, cu toate că ştiu că această viaţă aventuroasă îi expune mai mult accidentelor. Totuşi, sportul este una din pasiunile zodiei, scrima, tenisul, ciclismul, atletismul fiind totdeauna o plăcere pentru Săgetători.

Cât despre preferinţele culinare, friptura, brânzeturile si mâncărurile cu sos fac deliciul Săgetătorilor, cu toate că un cu totul altul regim le-ar fi mai indicat, cum ar fi: carnea de pui, peştele, salatele, fructele, care ar proteja cât de cât ficatul…

In dragoste, ei se simt profund atraşi de persoana pe care o aleg, însă nu fac totdeauna diferenţa între atracţia fizică și cea sentimentală. Oricum, persoanele care îi pot cuceri trebuie să apară ca un fel de redută sau bastion, căci la Săgetători există un fel de inconștientă care îi face să considere dragostea ca un sport de competiţie din care nu trebuie păstrate decât amintirile frumoase. Nevoia de libertate pe care o resimt nativii zodiei îi face să intreţină cu greu o relaţie, chiar şi atunci când sunt căsătoriţi. Ei se manifestă mai degrabă drept pasionali decât sentimentali. Din cauza faptului că sunt destul de curioşi, ei „caută” în dreapta stânga lor destul de mult, însă în momentul în care doresc să se stabilească, fac tot posibilul pentru a rămâne lângă persoana iubită, cu condiţia să nu le fie lezată libertatea. Ei simt nevoia să cadă de acord asupra problemelor cu persoana pe care o îndrăgesc, să împartă idei, proiecte, aventuri şi călătorii. Săgetătorii detestă simularea, minciuna şi ipocrizia şi sunt incapabili să afişeze sentimente pe care nu le simt. Astfel, în momentul în care nu îsi mai iubesc partenerul, pleacă având grijă să nu-i cauzeze celuilalt prea multă suferinţă. În cazul în care săgetătorii rămân celibatari, natura lor optimistă le permite să suporte cu succes această situaţie, chiar dacă singurătatea este inamicul lor cel mai mare.

Capricorn (22 Decembrie – 20 Ianuarie)

Zodia Capricorn

Previziuni

Anul 2020 va fi foarte bun pentru nativii acestei zodii, atât pe plan personal, cât şi pe plan profesional. Persoanele implicate în tranzactii care vor să se lanseze în afaceri si aceia ce lucrează în domenii ce presupun comunicarea interumană vor beneficia de un an excelent în ceea ce priveşte relatiile cu cei din jur.

La începutul anului, viaţa sentimentald a Capricornilor va cunoaşte o perioadă în care orice este posibil. Persoanele a căror activitate presupune lucrul cu publicul sau cele care doresc să intre în lumea afacerilor, precum şi cei născuţi sub semnul zodiacal al Capricornului care lucrează în domenii ca arhitectura sau au alte profesii care cer o îndemânare deosebită trebuie să se aştepte la un an 2020 bogat în evenimente pozitive. Punctul lor slab va fi încrederea prea mare în lucrurile ce par a fi stabile. Saturn, aflat în Casa a şasea, aduce o încetineală în tot ceea ce Capricornul va face, dar şi multă trăinicie. Primele luni ale anului vor fi cam anoste, dar, începând din Aprilie, Soarele va străluci şi pe strada acestuia.

Cel născut(ă) în 1970 sau după 1977 şi care lucrează în domeniul politic, al comunicării, ziariştii precum şi cei care îşi desfăşoară activitatea într-o organizaţie sportivă ori în domeniul cercetării şi în comerţ, vor fi foarte avantajaţi anul viitor, începând din luna august. Un eveniment neplăcut care a avut loc spre sfârsitul acestui an, dar peste care vor trece relativ repede, îi va întări şi mai mult pe nativii din Capricorn, astfel încât, ei pot fi aceia care îi vor ajuta şi pe ceilalţi să depăşească rapid si uşor pasa proastă în care se află. Totul va fi bine, din Aprilie.

Pe plan financiar vor face cheltuieli si investiţii ce se vor dovedi în timp, profitabile. Pe pran sentimental, mare atentie în următoarele perioade: decembrie 2019 – mijlocul lui ianuarie 2020; aprilie – mijlocul lui mai; mijlocul lui iulie – mijlocul lui octombrie.

Capricornul trebuie să evite să se lase pradă impulsurilor de moment. Poziţia planetei Marte determină unele neplăceri. Prin calmul si răbdarea de care va da dovadă, cei din jur îşi vor da seama că au greşit atunci când şi-au vărsat nervii pe cine nu trebuia. Nativii din Capricorn vor avea şansa de a ajuta o persoană aflată în impas la serviciu sau o rudă apropiată care traversează o perioadă foarte dificilă. O invitaţie la nuntă sau botez le va da posibilitatea să iasă în afara oraşului. Cel angrenat(ă) într-o relaţie serioasă, ar putea lua cu el şi partenerul(a). În cazul în care este necăsătorit(ă), o delegaţie în interes de serviciu ar putea aduce surprize neaşteptate. În cursul anului viitor, capricornul va avea ocazia de a-şi însoţi soţul(ia),, prietenul(a), în călătoriile de afaceri pe care le va face sau la petrecerile la care va fi invitat(ă).

În ceea ce priveşte sănătatea, lucrurile stau în general bine, cu excepţia faptului că acest nativ riscă să contracteze câteva afecţiuni minore din cauza sensibilităţii puternice pe care o au. Cuvântul de ordine pentru nativii din Capricorn ar trebui să fie în anul 2020 „Siguranţa personală şi a celor din jur, la serviciu şi acasă, înainte de toate.” Anul viitor vor avea tendinţa de a reacţiona puţin cam târziu la ce se întâmplă în jur. Incercând să nu mai despice de prea multe ori firul în patru şi fiind o persoană care ştie ce vrea în viaţă, Capricornul va ajunge la concluzia că n-are rost să-şi piardă timpul cu atâtea interpretări date anumitor lucruri care, până la urmă s-ar putea să nici nu conteze în realizarea idealurilor pe care le are. Dacă le dă cumva târcoale timiditatea, ar fi bine ca ei să nu se lase influenţaţi de ea şi să-şi păstreze încrederea şi hotărârea iniţiale.

Trăsături generale ale Capricornilor

Capricornii apreciază în general tot ce este stabil şi durabil în viaţă, fiind recunoscuţi pentru calmul de care dau dovadă mereu. Acestea sunt şi trăsăturile esenţiale care le aduc întotdeauna succes în viaţă. „Cu răbdarea treci si marea” spuneau bătrânii şi ştiau ei de ce. În ciuda unui pesimism trecător, anul 2020 le va oferi destule motive de bucurie. Ambiţia înnăscută pe care o au îi ajută să se realizeze pe plan profesional şi personal.

Pentru a avea succes în viaţă nu trebuie însă neglijate nici atenţia la tot ce se întîmplă în jur, pentru a specula momentele prielnice şi nici calmul sau blândeţea care trebuie abordate în relaţiile cu oamenii. O activitate desfăşurată cu plăcere va aduce chiar mai multe satisfacţii decât şi-ar putea închipui. Munca prestată într-o ambianţă plăcută va ajuta să scape de complexele pe care incă le are si îl va obliga să-şi ia viaţa în propriile mâini. Ambiţios(ă) cum îl ştie lumea, va trece uşor peste obstacolele ce îi vor iesi în cale. Anul viitor va fi bogat în realizări la locul de muncă, mai ales pentru cei care îsi desfăşoară activitatea în domeniul stiintific, în arheologie, medicină, istorie şi tot ce tine de lucruri concrete. 2020 va fi si un an foarte bun pentru începerea unor activităţi pe termen lung.

În ceea ce priveşte sănătatea, Capricornii vor beneticia în anul ce vine de o rezistenţă fenomenală la boli. Ei vor şti să-şi dozeze resursele energetice de care dispun în aşa fel încât să nu acuze prea des oboseala acumulată în urma efortului depus.

Zodia în care s-au născut este recunoscută pentru impresionanta capacitate de a face faţă la „vitregiile” pe care oamenii le au de înfruntat de-a lungul vietii. În cazul în care pe Capricorn îl cuprinde o stare de melancolie excesivă în preajma sărbătorilor sau imediat după, nu va fi cazul să se sperie. Este normal ca uneori să ne cuprindă nostalgia. Important este să nu ne lăsăm copleşiţi de ea. Spre sfârşitul anului, Capricornii vor trăi cea mai frumoasă perioadă din viaţa lor de până acum. Pentru a se feri de orice neplăceri pe care le-ar putea provoca rigorile iernii, este de dorit să-si facă „provizia” de calciu pe anul viitor începând o alimentaţie bogată în săruri minerale, evitând grăsimile în exces sau dulciurile. Anul 2020 va fi favorabil desfăşurării activităţilor intelectuale.

Spiritul inventiv şi curajul uimitor de care vor da dovadă îi vor situa pe Capricorni în centrul atenţiei. Dacă vor fi pe fază, s-ar putea ca de pe urma acestui tapt să aibă doar de câştigat. Pe plan profesional ar fi de dorit ca ei să-şi pună în valoare cunostiintele și experienţa acumulate de-a lungul vremii si să dea frâu liber imaginaţiei de care nu duc lipsă. Dar, pentru a ajunge la rezultatul dorit, va fi nevoie uneori să „trecă si peste cadavre”, iar acest lucru se potriveşte ca o mănuşă firii sale energice si hotărâte. Timpul va fi pe tot parcursul anului următor de partea celor curajoşi, hotărâţi şi care urmăresc un anume scop în viaţă. Sufletul cald si mereu deschis al unui Capricorn este apreciat de foarte mulţi oameni. De aceea persoanele născute în această zodie sunt atât de apreciate şi de căutate pentru destăinuiri. Anul ce vine va aduce Capricornilor singuri prieteni exact de acolo de unde se aşteaptă mai puţin. Bucuria lor va fi cu atât mai mare cu cât ajutorul primit va sosi tocmai în momentul în care aceştia au nevoie stringentă de el. Încrederea pe care o acordă celor apropiaţi le va fi recompensată aşa cum merită. În 2020 vor avea parte de multă dragoste din partea celor care înseamnă foarte mult pentru ei.

Astrele le sunt favorabile şi pe plan sentimental. Ei trebuie să fie cât mai naturali în relaţiile cu partenerul (şi vor avea numai de câştigat). Sensibilitatea ascunsă uneori sub masca durităţii va constitui o plăcută surpriză pentru cei care au suficientă răbdare să cunoască adevăratul caracter al Capricornilor. Ei au nevoie, mai mult ca oricând, de afecţiune, tandreţe, iubire şi căldură sufletească. Din fericire, sunt printre norocoşii cărora anul viitor le va dărui suficiente motive de satisfacţie şi în viaţa afectivă. Este posibilă şi o eventuală împăcare cu un fost prieten sau o fostă prietenă. Singura condiţie pentru a-şi regăsi dragostea pierdută cândva este să uite trecutul şi să nu aibă resentimente faţă de acea persoană.

Nevoia de siguranţă personală este una dintre dorinţele care le vor fi îndeplinite în 2020. Dumnezeu are grijă să le aducă alături acea persoană capabilă să îi înţeleagă, să îi iubească îi respecte tot atât de mult pe cât o respectă şi ei. Încercând să se facă inţeleşi în relaţia pe care au sau care se conturează, pentru că în ziua de astăzi este greu de găsit cineva dispus să te accepte asa cum eşti. Capricornii sunt familişti convinşi, iar multora, dorinţa de a-şi întemeia o familie li se va realiza pe parcursul anului. Armonia şi întelegerea vor domni în familie în care trăieşte un nativ Capricorn. Maturitatea psihică si intelectuală la care acestia au ajuns le va da posibilitatea să-şi întărească relaţia în care sunt implicaţi, ceea ce le va da un sentiment de liniste interioară, extrem de necesară într-o lume atât de agitată. Anul pe care ne pregătim să-l întâmpinăm va oferi şi celor născuţi în Capricon destule motive pentru a considera că viaţa merită să fie trăită asa cum este.

Varsător (21 Ianuarie – 19 Februarie)

Zodia Varsator

Generalitați

Conflict de interese între profesiune si planul sentimental? Puţin probabil, chiar dacă la început aşa pare mai ales pentru un observator super­ficial… Influenţa lui Jupiter se face din plin simţită;

Vărsătorii vor izbuti să dezamorseze toate conflic­tele făcând apel la umor, iar optimismul lor îi va „mo­lipsi” şi pe cei din jur. Din aprilie şi până în august alte calitătiIi vor ajuta pe cei născuţi în această zo­die să se evidentieze : sângele rece, cunoştinţele acu­mulate, viteza cie reacţie şi talentele de organizator şi, nu în ultimul rând, răbdarea. Vărsătorii născuti până în 1970 şi după 1986 au mari şanse de a fi promovaţi sau de a se asocia cu persoane impor­tante şi interesante. Sub acest aspect călătoriile vor fi binevenite: Vărsătorii vor avea şansa de a cu­noaşte locuri şi oameni noi, câştigând experienţă, şi nu doar în plan profesional.

Anul 2020 va fi un an al succeselor, care îi vor uimi mai ales pe cei apropiaţi, care nu odată i-au subestimat pe Vărsători, ale cărora calităţi vor fi mai evidente pentru cei „aflaţi în exterior”.

Problemele sentimentale se amestecă, sau mai exact, se îmbină, cu drumurile si călătoriile, ca­re pot genera un happy end.

Anumiţi Văr­sători vor avea de făcut o alegere între doi parteneri pentru o relatie pe termen lung, aşa că atenţie! Graba strică treaba… Activităţile sportive le vor aduce şi ele mari satisfacţii nativilor acestei zodii, care însă vor trebui să dea dovadă de multă prudenţă în prima jumătate a lui Ianuarie, în perioada aprilie-mai şi de la jumătatea lui iulie până la jumătatea lui octombrie.

„Trăiţi şi lasați-i și pe alţii să trăiască” pare a fi deviza Vărsătorilor în 2020. Ei vor şti să creeze, şi, la nevoie, chiar să impună un climat de înţelegere şi toleranţă de care vor beneficia nu numai ei, ci şi întregul lor anturaj. Ce e drept, spiritul independent al Vărsătorilor i-a contrariat, nu doar odată, pe cei din jur, cărora uneori le vine greu să înţeleagă de ce nativii acestei zodii evită căile bătute. Pentru persoanele cu.un spirit conservator, originalitatea şi înclinatia către aventură, ba chiar deschiderea către nou sunt orice, numai calităţi nu, dar Vărsătorii vor izbuti să-şi astupe urechile, asta dacă nu cumva vor izbuti să-şi impună punctul de vedere. În ciuda faptului că riscă să fie etichetaţi ca excentrici, Văr­sătorii vor izbuti să „marcheze puncte (şi incă mul­te!) tocmai datorită abordării mai puţin convenţio­nale a problemelor cu care se confruntă ei, cât si colectivul şi comunitatea din care fac parte. Cei care vor încerca „să-i pună ia ordine” pe Vărsători nu vor avea decât de pierdut, pentru că riscă să piardă o sursă nesecată de idei noi și utile.

Chiar dacă unii vor fi deranjaţi de tendinţa Vărsătorilor de a ieşi în evidenţă cu orice preţ, cu toţii vor trebui să le recunoască eficienţa şi calităţile, dintre care cea mai evidentă este solidaritatea cu cei aflaţi la nevoie. Prietenii la greu se cunosc, şi Vărsătorii vor izbuti să demonstreze acest lucru din plin, mai ales datorită supleţei, bunăvoinţei şi tole­ranţei. Aceste calitati vor fi foarte evidente la Varsătorii cu functii de raspundere, care vor fi mai interesați de viitor decât de prezent. Pentru sefii-Varsatori si pentru colectivele din subordinea lor, 2020 va fi in primul rând un an al proiectelor. Ideile vor fi considerate mai importante decât realizarile de până acum. Si, tot din aceste motive, multi Varsatori vor avea de câstigat de pe urma unei pozitii de consilier al unor factori de decizie.

Talentul de a „combina” lucrurile si de a exploata judicios resursele materiale si umane ii recomanda din plin pe Varsatori ca tehnicieni, tehnocrati si cercetatori, mai ales in domeniile de avangarda, unde lipsa lor de prejudecati se va concretiza in rezultate exceptionale. Dacă in 2020 cineva va descoperi un domeniu nou, neexplorat până acum, in mod sigur acela va fi un Varsator. Poate ca, in multe cazuri, singura recompensă va fi realizarea in sine si senzatia de a fi trait o aventura, dar până la sfârsitul anului eforturile Varsatorilor vor fi, in mod sigur, recompensate, desi nu satisfactiile materiale ii impulsioneaza in acest an.

Singura neplacere care poate veni din aceasta impetuozitate este surmenajul, si asta doar pentru ca Varsatorii isi supraestimeaza fortele, implicându-se (cu prea multa usurinta, uneori) in realizarea unor proiecte care le depășesc posibilitatile imediate. Deci nu le-ar strica Varsatorilor sa fie circumspecti atât fată de cei care le spun, „poti reusi tot ce-ti trece prin cap, nu conteaza decât sa vrei cu adevarat”, pentru ca de multe ori, acestia vor de fapt, sa „scoata castanele din foc” cu mâinile celor nascuti in aceasta zodie, cât si față de cei care le cauta, cu orice pret, noduri in papura. Acestia vor căuta, dimpotriva, sa le submineze Varsatorilor increderea in propriile lor forte sau, dimpotriva, vazând că nu reusesc vor incerca sa le strice cheful de viata cu obiectiile lor si cu problemele pe care be vor descoperi în cea mai mare parte inventate. Nu este exclus nici ca ei sa-i provoace deliberat pe nativii acestui Semn de Aer, sperând intro reactie violenta care sa-i pună intro lumina proasta in ochii cunostintelor comune (atentie, posibile conexiuni cu domeniul „incurcaturi sentimentale”) si, mai ales, al sefilor. Sau poate ca vor incerca sa creeze o atmosferă tensionată, care să-i oboseasca pe Varsatori inainte de a duce la bun sfârsit ceea ce au inceput.

Impotriva tuturor acestora, nativii acestei zodii dispun de o armă minunata: ironia. Folosita cum trebuie, ii poate ajuta pe Varsatori sa scape in mod elegant de „cautatorii de noduri in papura”, care vor sfârsi prin a cadea in propria lor capcană. Pentru aceasta, se recomanda celor nascuți sub acest Semn de Aer sa-si pastreze calmul in orice situatie, efectele unei „furturii” nefiind intotdeauna neplacute doar pentru adversari. In plus, dace vor fi pusi in situatia de a urla la lume, nervii acestora vor ceda inainte de a mai putea face cuiva rau, iar Varsatorii vor câstiga, practic, fară lupta.

Trasaturi generale ale Vărsatorilor

Din dorinta de a avea realizari exceptionale, ei risca sa oboseasca inainte de final, dar cu o mai atenta dozare a eforturilor, acest pericol poate fi evitat. Mai ales ca Varsatorii sunt nu numai adaptabili, ci si optimisti. Intotdeauna gata sa vada partea bună a oricărei situatii si s-o exploateze, ei vor sti, la nevoie sa invinga chiar si boala. Dar atentie! O viata ceva mai putin agitată n-ar strica deloc… Asta insa nu înseamna că Varsatorii trebuie sa devina sedentari, dimpotriva! Cum spuneam, cei pasionati de sporturi si calatorii vor avea un an plin de satisfactii…

Refuzul rutinei are insă si un posibil revers al medaliei: din prea multa plictiseala. Varsatorii vor cauza distractii (cât mai spectaculoase cu putința) cu orice preț. Si, uneori, acestea vor fi cam prea mari, si nu doar in bani, sanatatea Varsatorilor putând avea si ea de suferit din cauza excesului si oboselii.

Plini de farmec, Văr­sătorii celibatari se vor afla în centrul atenţiei se­xului opus, ceea ce nu poate decât să-i măgu­lească. In afară de plă­cerea de a se afla în cen­trul atenţiei, această situ­aţie le va permite să-şi păstreze preţioasa liber­tate fără a fi, de fapt, singuri. Chiar şi în do­meniul sentimental, Vă­rsătorii sunt foarte cere­brali, cumpănind cu gri­jă fiecare „mutare”, după o analiză riguroa­să a tuturor consecinţe­lor. Cei mai mulţi dintre ei vor prefera o relaţie bazată mai degrabă pe prietenie si un anumit gen de complicitate decât pe pasiune care „cu tim­pul, riscă să se stingă”. Din acest motiv, alegerea partenerului/partenerei poate fi destul de dificilă şi, pentru un observator superficial, chiar surprin­zătoare. Dar nici în acest domeniu Vărsătorii nu se vor simţi obligaţi să dea explicaţii şi, cu atât mai puţin, să se justifice, ci îşi vor vedea de treabă în linişte, punând o barieră între ei si curioşi.

În ceea ce-i priveşte pe nativii acestei zodii deja căsătoriţi, se poate spune că, în 2020, viaţa alături de ei va fi oricum, numai plictisitoare, nu. Acelaşi lucru e valabil si pentru părinţii-Vărsă­tori, pentru că „schimbul de mâine” va şti să le a­precieze originalitatea şi nonconformismul, în mai bună măsură decât „cei mari”.

Pești (20 Februarie – 20 Martie)

Zodia Pesti

Generalități

Începutul anului 2020 va un pic mai dificil pentru nativii născuţi în Peşti. Astfel, Marte aflat în careu cu Pluton, iar în opoziţie Lilith aflată în careu cu Saturn, pot reprezenta un obstacol pentru realizarea unui scop în viaţa de familie, sau pot a­vertiza asupra unui conflict de interese care va apă­rea în familie. Peştii vor avea de-a lungul anului surprize, atât pe plan profesional, cât şi pe cel social, dar vor trebui să se ferească de cei cu care lucrea­ză, ce îi pot antrena în nişte situatii nu tocmai piăcu­te, asociate cu corupţie şi imoralitate. Acest lucru îi va afecta în mod egal si pe partenerii Peştilor, care vor fi afectaţi profund de tensiunea creată în primele două săptămâni ale lunii ianuarie, din luna aprilie până în luna mai şi în sfârsit de la jumătatea lunii august la cea a lunii octombrie.

Banii şi viaţa profesionlă? Pentru cei care doresc obţinerea unui post permanet de muncă sau unul în care să joace un rol cheie, totul va fi posibil de rea­lizat, mai ales începând cu jumătatea lunii aprilie, în orice caz dorinţele realizându-se cu siguranţă în luna august. In acest caz se va putea dovedi necesară o specializare suplimentară, diplome şi recomandări, mai ales pentru Peştii care vizează un post înalt de conducere. Pentru nativii născuti între 1970 şi 1977, care doresc o autonomie profesională, aceştia vor obţine din partea unor persoane suspuse sprijinul necesar pentru a-şi îndeplini visele. Peştii în general nu sunt persoane care să caute gloria şi onorurile, puterea lor exercitându-se în culise, mai ales dacă activează în domeniul comunicaţiiior, al finantelor, al justiţiei si al securităţii. Cei implicaţi în afaceri imobiliare, de transport sau afaceri umanitare, vor primi o sumă de bani sub formă de subvenţie sau credit, care îi va ajuta să progreseze foarte mult în anul 2020.

Dragoste? Atenţie la un grad de fecunditate sporit pentru cei născuti după 1985, însă din nefericire, dacă din întâmplare o sarcină va apărea în cuplurile necă­sătorite, nu este sigur că părinţii vor rămâne uniţi în continuare. Lilith care se află în Peşti atrage dra­gostea către nativii acestei zodii, iar Jupiter în armo­nie cu Lilith la începutul a­nului poate face posibilă o relaţie cu un străin. Cât despre Peştii mai în vârstă, ei vor putea deveni bunici, mai ales în luna martie, mai şi iulie.

Sănătate, în afară de posibilităţile de „lărgire” a familiei Peştilor, menţionate mai sus, pot apărea mici probleme legate de sănă­tatea cuiva apropiat. La în­ceputul anului, Peștii vor fi ceva mai sensibili fată de bolile infecţioase, dar si faţă de cele profesionale, cum ar fi epuizarea fizică la locul de muncă pentru Peştii tineri sau pentru cei născuți între 1970 şi 1977. În ansamblu, în anul 2020, Peştii vor fi influenţaţi de viaţa sentimentală, ei trebuind să se ferească de o decepţie care le-ar putea influenţa toate activităţile ulterioare, iar nativii născuţi după 1980 vor avea resursele necesare şi suportul prietenilor pentru a înfrunta orice fel de eveniment negativ care i-ar putea afecta.

Trăsături generale ale Pestilor

Nativii zodiei sunt indivizi destul de dificil de definit, deoarece personalitatea lor este fluctuantă, variabilă, în care se pot regăsi atât lucrurile foarte bune, dar si cele foarte rele. Ei işi ghidează viaţa în funcţie de propria lor intuiţie, bazându-se mai puţin pe logică, si au dreptate să facă aşa, deoarece posedă un fler extraordinar. Din păcate, deoarece Peştii trăiesc din emoţii, din impresii, îşi crează o lume a lor, şi astfel au anumite dificultăţi în a separa realul de imaginar. Un lucru de care trebuie să se ferească neapărat este timiditatea, care riscă să le compromită integrarea în societate.

Nativii zodiei prezintă un grad crescut de indolenţă, şi iubesc ideea de a trăi de pe o zi pe alta, fără a-si face prea multe griji, fără a avea o linie de conduită clar definită. Ei au totdeauna do­rinţa de a evada din reali­tate, care le pare profund plictisitoare. Fericirea lor depinde în mare măsură de ceilalti, deoarece Peşti­lor le place să fie băgati în seamă foarte mult, le place să fie sfătuiţi şi uneori le-ar plăcea chiar să fie scutiţi de „povara” de a lua deci­zii, lăsându-i pe ceilalţi să o facă în locul lor….

Li se reprosează uneori pasivitatea si felul lor visă­tor de a fi, deoarece au ae­rul că nu ar face nimic, însă de fapt, în acest timp, imaginatia lor călătoreşte destul de departe, lucru care îi poate duce uneori să aibă anumite idei geni­ale. Fără îndoială, Peştii au însuşiri paranormale, si ar trebui să ţină seama de vi­sele lor, care sunt în majori­tatea cazurilor premoni­toare.

In general, Peştii pose­dă în ei insuşi resurse imen­se pentru a reuşi, şi le-ar fi suficient, de cele mai multe ori, pe de o parte, să creadă în propriile puteri pentru a reusi, iar pe de altă parte, să se doteze cu un minim de metodă si de organizare. Unul din sfaturile care li se poate da este acela de a căuta să se afirme la locul de muncă, să fie conştienti de propria lor valoare, deoarece dacă nu vor face aşa, îşi vor pierde locul în favoarea unora care nu sunt nici pe departe la fel de competenţi ca şi ei.

Norocul este adesea de partea Peştilor, însă depinde de ei să găsească calea către afirmare si succes. Memoria de care dispun nativii zodiei este excepţională, şi îi va aju­ta enorm în sarcinile care le vor fi încredinţate. Un alt atuu al acestei zodii este sim­ţul comunicării foarte dezvol­tat, lucru care le va permite să îsi facă un nume în dome­niul relaţiilor publice, comer­ţului, restaurări de artă şi do­meniul hotelier sunt activităţi care îi vor înteresa cu siguranţă. În acelasi timp, având pasiunea călătoriilor, Peştii vor alege o meserie care le va permite să le satisfacă şi această înclinaţie.

Datorită sensibilităţii de care dispun, ei vor putea să facă o carieră si în orice domeniu care ar avea drept scop lupta împotriva durerii. În ciuda lipsei frecvente de motivaţie pe care o resimt nativii zodiei, ei vor avea parte în viaţă de protecţii extraordinare, exact în momentele în care vor avea nevoie de aşa ceva.

Ei par mai degrabă fragili, au impresia că suferă totdeauna de boli pe care nu le pot defini. Totuşi, în ciuda acestei aparenţe de vulnerabilitate înşelătore, Peştii posedă în realitate o structură destul de solidă, atât psihic cât şi fizic, dar vor descoperi acest lucru doar în momentul în care vor fi confruntaţi cu o situ­aţie foarte gravă. Nu trebuie deci să se îngrijoreze excesiv de probleme de sănătate, boala fiind pre­zentă în viaţa lor doar aparent, pentru a putea „şantaja” persoanele iubite în scopul obţinerii unui răsfăț mult dorit. Trebuie semnalat însă o anumită tendinţă a celor născuţi sub acest semn de a pierde contactul cu realul, de a trăi în imaginar, de a dori să scape de povara unei realităţi mult prea di­ficile. Atenţie deci la tentaţiile creării unor paradisuri ima­ginare, cum ar fi alcoolul sau drogurile, care favorizeză această ruptură cu lumea înconjurătoare.

Un alt lucru important este faptul că sistemul lor imunitar este slab în fata bolilor infec­ţiose, ei având tendinţa să prindă orice microb sau virus care trece pe lângă ei. În acelasi timp, Pestii sunt foarte sensibili la schimbările de cli­mat şi atmosferice, o singură zi mohorâtă fiind de aluns pentru a le doborî moralul.

Preferinţele alimentare ale zodiei sunt un pic ciudate, existând perioade în care sunt preferate doar anumite feluri de mâncare, ce sunt apoi cu totul uitate. Totuşi, fructele şi legumele rămân totdeauna în topul preferinţelor. Peştii ar trebui însă să aibă un pro­gram de masă bine stabilit, să bea ape diuretice, să pre­fere pestele slab, cerealele, şi legumele crude.

Cât despre preferinţele sportive ale celor născuţi sub acest semn, ele nu prea există, preferând mai de­grabă să se relaxese cu un masaj şi cu o saună….ar fi bine însă să practice mai intens sporturile nautice. Dragostea ocupă un loc important în viaţa celor născuţi în zodia peştilor, aceasta manifestându-se prin senzaţii mai degrabă decât prin cuvinte. Chiar dacă ei nu ştiu prea bine să se exprime prin intermediul cuvintelor din cauza timidităţii, asta nu înseamnă că nu tînjesc după afecţiune şi căldură. În momentul în care se îndrăgostesc, simt o nevoie organică să se unească cu cel iubit, să formeze un singur trup şi suflet. Pentru peşti, dragostea poate fi chiar împlinirea tuturor viselor. Chiar dacă nu sunt totdeauna parteneri perfecţi, sunt iubiţi „delicioşi” datorită tandreţei pe care o emană, iar romantismul şi poezia sunt una din cele mai mari calităţi ale lor. Dorinţa cea mai acută pe care o resimt nativii acestei zodii este aceea de a trăi, zi de zi, făra ca nimic să nu se schimbe, alături de un partener capabil să vibreze, ei având nevoie atât de cineva pe care să acopere de tandreţe, cât şi de cineva care să le-o dea.