Lângă Lacul Titicaca se află Poarta Zeilor

În îndepărtatul Peru, aproape de Lacul Titicaca, un site vechi a fost redescoperit în 1996 de Jose Luis Delgado Mamani, un ghid turistic local. Numele site-ului era „Puerta de Hayu Marca” sau „Poarta zeilor”. Un site similar există în Tiahuanaco, Bolivia și este denumit „Poarta Soarelui”.

„Poarta zeilor”

Aici veți găsi o structură mare în formă de ușă sculptată în muntele Hayu Marca. Ușa are o lățime de șapte metri și o înălțime de șapte metri, iar în centrul bazei ușii se află o adâncitură de aproximativ 2 metri înălțime. În mijlocul acestei adâncimi există o mică depresiune rotundă sculptată în perete.

Indienii numesc această zonă „Orașul Zeilor”, chiar dacă nu există niciun oraș – antic sau modern. Conform legendelor amerindiene, eroii din trecut treceau prin acea ușă pentru a-și întâlni zeii. Trecând prin ușă, ei își câștigau nemurirea și o viață alături de zei. Poveștile menționează, de asemenea, că câțiva dintre acești eroi  s-au întors pe Pământ prin poartă, împreună cu Zeii lor, pentru a-și inspecta regatele. Practic poarta era o legătură dintre Pamant și tărâmul zeilor. 

O altă legendă descrie povestea lui Aramu Maru, un preot Incaș al Templului celor Șapte Raze. Se spune că, pentru a scăpa de spanioli, a părăsit templul cu un disc de aur – cunoscut sub numele de „Cheia zeilor celor șapte raze” și s-a dus să se ascundă în Muntele Hayu Marca. În cele din urmă, Arama Maru a folosit discul de aur în timpul unei ceremonii cu alți preoți. Ușa s-a deschis și el a trecut prin ea. Conform acestei legende, o lumina puternică  a fost observată din tunelul prin care a trecut.

Nu s-au mai efectuat săpături acolo, deoarece este considerat un sit arheologic antic și protejat de guvernul peruan.

locatie pe Lacul Titicaca
La poalele muntelui se afla „Lacul Titicaca”

Conceptul de „poartă stelară” sau „portal” – o poartă prin care cineva poate călători în diferite locuri – este regăsit și în alte legende, precum cele ale sumerienilor. De asemenea dacă vă amintiți, pe aceasta idee s-a făcut și un serial numit Stargate SG-1 ce a rulat între anii 1997-2007.